Vídeo Ascó Televisió i Sònia Franquet, finalistes al Premi Sirga d´Or 2016

17/02/2017

Vídeo Ascó Televisió i la tiradorqa olímpica i asconenca, Sònia Franquet, han estat finalistes del Premi Sirga d'Or 2016, la televisió local dintre de la categoria d'entitats i Sònia Franquet en el de Persones.
 

Els premis Sirga d'Or 2016 en l'apartat de Persones aquesta edició ha estat ex aequo pel periodista de Móra d'Ebre, Joan Launes, i pel doctor en Història i catedràtic per la URV, Josep Sánchez Cervelló. L'acte, que va estar presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, es va dur a terme al Teatre La Llanterna de Móra d'Ebre.

El guardó que van rebre els tres premiats és la silueta de la Ribera d'Ebre amb un nus mariner, símbol de la corda que estiraven els sirgadors riu amunt. Es tracta d'un reconeixement a la seva labor en favor de la comarca. En la categoria Persona el guardó és un pin, mentre que en el d'entitat és una estatueta sobre una àgata blava que evoca el riu Ebre.

El Premi Sirga d'Or va nèixer l'any 1992 i és de caracter biennal. S'atorga a persones i entitats amb l'objectiu de reconèixer la seva tasca a la comarca de la Ribera d'Ebre. El procés per escollir les persones i les entitats s'organitza conjuntament entre el Consell Comarcal i el CERE. Un cop triats els finalistes són els socis del CERE, representants de tots els pobles riberencs, els que elegeixen els guanyadors mitjançant una votació.