Les dones d'Ascó celebren Santa Àgueda

04/02/2017

El Col·lectiu de Dones d'Ascó ha celebrat durant el cap de setmanba 4 i 5 de febrer la tradicional festivitat de Santa Àgueda, tot i que el 29 de gener ja van començar els actes amb l'elecció de l'alcaldessa i les regidores d'enguany. 

Els actes de 4 de febrer es van iniciar amb la lectura del pregó que aquest any va anar a càrrec de la periodista i coordinadora de Vídeo Ascó Televisió, Roser Jordà. Acte seguit es va presentar el nou Consistori femení. Aquest 2017 l'alcaldessa elegida ha estat Rosa Maria Ribes i les regidores que l'acompanyen al mandat són Dolors Garcia, Maria Macías i Anna Garcia. Les quatre dones van rebre, a més de la vara que les identifica com alcaldessa i regidores, un obsequi de l'Ajuntament, un altre del Col·lectiu de Dones i un ram de flors.

Posteriorment, es va presentar la Dona Treballadora 2017 que enguany ha estat Olga Vilella Sanz, qui també va rebre un regal de l'Ajuntament, un altre del Col·lectiu de Dones i un ram de flors. Sota la podem veure amb la pregonera i el nou Consistori femení.

 

La nova alcaldessa i regidores van prendre el relleu als càrrecs triats l'any passat i que van recaure en Rosa Maria Rius, com a alcaldessa, i Maria Glòria Santiago, Paulina Serra i Ramona Llobet com a regidores. En la fotografia de sota podem veure l'alcaldessa i regidores entrants i les sortints a la sala d'actes.

 

Després de les presentacions i proclamacions les dones van assistir a una missa en honor a Santa Àgueda i també es va fer la tradicional benedicció dels panets en forma de pit. Més tard es va inaugurar l'exposició "Licoreres" que es troba a la sala polivalent de l'Antic Hospital.

Finalment, el diumenge 5 de febrer i al Casal Municipal es va dur a terme un vermut, el dinar de Santa Àgueda i ball a càrrec del duet Deluxe. Durant el ball el Col·lectiu de Dones va oferir un assortit de pastes i beure.