L'Alcalde d'Ascó i vice-president del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre dóna suport a una moció per la llibertat dels presos polítics

29/03/2018

El vice-president del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i Alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, es va sumar ahir a l’aprovació d’una moció d’aquest Consell que exigeix la llibertat de Carme Forcadell, Oriol Junqueras, Jordi Turull, Raül Romeva, Joaquim Forn, Josep Rull, Dolors Bassa, Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, els quals considera com a presos polítics. A la moció també es reclama el retorn dels consellers i polítics catalans exiliats: Carles Puigdemont, Clara Ponsatí, Antoni Comín, Lluís Puig, Meritxell Serret, Marta Rovira i Anna Gabriel, i la garantia del respecte absolut als seus drets polítics, ciutadans i humans sense veure’s sotmesos a cap judici pel seu lliure exercici polític.


La moció, que es va aprovar amb els vots del PDeCAt, ERC i la FIC i el vot contrari del PSC, també deixa clar que s’ha vulnerat la llibertat de les persones, els drets polítics i humans, així com que es persegueix la llibertat d’expressió. El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre també demana a les institucions europees que “no continuïn emparant accions pròpies d’una dictadura i apel·la a la justícia internacional perquè intercedeixi de manera immediata i garanteixi el respecte als drets dels ciutadans catalans”.

El Consell Comarcal insta a “tots els ajuntaments, entitats de la comarca de la Ribera d’Ebre a defensar els drets fonamentals, civils, polítics, la llibertat, la democràcia i els nostres legítims representants escollits democràticament del Parlament de Catalunya”. Així mateix expressa que “atenent a la crida del Molt Honorable president del Parlament de Catalunya, el Sr. Roger Torrent, aquest Consell Comarcal vol mostrar el seu suport a la crida unitària del President i també a la plataforma ‘Espai Democràcia i Convivència’ que te com a objectius la defensa de les institucions catalanes, la
convivència, la cohesió social i els drets i llibertats de la ciutadania”.

El vice-president del Consell i Alcalde d’Ascó es pregunta “on està la vara que mesura la rebel·lió” i considera que un acte de rebel·lió és el que va es va produir “el 23 de febrer de 1981 quan el tinent coronel de la Guardia Civil, Antonio Tejero, va entrar al Congrés dels Diputats i va disparar trets a l’aire per cometre un cop d’estat”.

Consulteu aquí el text íntegre de la moció