L'Ajuntament d'Ascó i l'Associació Jeroni de Moragas signen un conveni de col·laboració

25/09/2017

L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, i el president de l’Associació Jeroni de Moragas, Josep Forment, han signat un conveni de col·laboració pel qual l’ens municipal enguany ajudarà econòmicament aquesta entitat amb 10.000 euros. Aquesta aportació dobla la que es venia donant fins ara que era de 5.000 euros.

Es tracta d’un suport econòmic perquè l’associació pugui desenvolupar tots els serveis que té en marxa: un centre d’educació especial, un centre ocupacional i un centre especial de treball que dona servei a 100 persones amb discapacitat intel·lectual. També compta amb una llar-residència que dona servei a 24 usuaris.

L’Associació Jeroni de Moragas es va crear l’any 1979. Disposen d’un centre de treball que ofereix feina remunerada als usuaris, persones amb discapacitat intel·lectual i del desenvolupament. Entre els serveis que ofereixen, també hi ha l’orientació i formació a les famílies, tutors o socis perquè els usuaris puguin tenir un estil de vida el més normalitzat possible. Així mateix, treballen per a integrar-les a la societat.

L’any 1997 van obrir una llar-residència on hi viuen persones que no poden estar amb les seves famílies per diverses circumstàncies. L’any 2012 es va construir una nova llar-residència que compleix amb la normativa de supressió de barreres arquitectòniques i completament adaptada a les necessitats dels usuaris.