El Pessebrisme, eix central de la VIII Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés

08/10/2016

 

 

L'Escola Sant Miquel va acollir el passat dissabte 8 d'octubre la VIII Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés que enguany va tractar el tema "El pessebrisme, cultura popular a redós de les llars".

La jornada va començar amb la inauguració de l'exposició "Pessebres: figures, diorames, materials i elements per a la seva construcció" realitzada per Ignasi Biarnés Biarnés, qui també va ser l'encarregat de presentar-la. Seguidament, es va dur a terme la inauguració que va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Montserat Lerma, el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Joan Josep Duran,  i del  president de l'Associació Cultural Lo Llaüt d'Ascó, Biel Pubill.

Posteriorment el pessebrista asconentc, Ignasi Biarnés Biarnés va presentar la ponència "Records i vivències del pessebre a Ascó". Va seguir aquesta intervenció la del president de l'Associació Pessebrista de Tarragona, Josep M. Borrut amb la ponència "Pessebres: figuraires i escultors". La tercera ponència va anar a càrrec de l'estudiós del món pessebrista i membre del col·lectiu el Bou i la Mula, Albert Dresaire i que va tractar el tema "El pessebre: la història cap per avall".

L'acte es va cloure amb un concert de la Banda de Música de l'Escola Municipal de Música d'Ascó.