El Comitè d'Informació de la central nuclear d'Ascó I i II es reuneixen a l'Ajuntament

27/10/2016

El Comitè d'Informació de la central nuclear Ascó I i II va celebrar dijous 27 d'octubre la 18a reunió que es va dur a terme a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó. A la reunió hi van assistir una trentena de persones entre les quals hi havia representants del ministeri d'Indústria, de Protecció Civil, del Consell de Seguretat Nuclear, alcaldes de la zona i representants d'entitats locals.

El director de la central, Manel Campoy, va fer un resum del més significatiu que ha succeït des de la darrera reunió. Per la seva banda, la cap de Projecte de la CN Ascó del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Muñoz, va fer una valoració del funcionament de la central en l'últim any.

El director de la central durant la seva intervenció va presentar l'actualització dels sistemes de seguretat que es van acordar després de l'accident de Fukushima, entre els quals va destacar el CAGE, el Centre Alternatiu de Gestió d'Emergències. Aquest centre s'ha incorporat com una mesura de seguretat més en cas d'una emergència.

El responsable de la central també va informar de la contractació de personal addicional a la central durant les aturades programades de la instal·lació nuclear i que, segons va dir, arriba a 1.000 persones més per cada recàrrega, de les quals el 50% són treballadors de la zona.

Sobre aquest punt, l'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, va manifestar que aquest 50% de treballadors de la zona és insuficient i que hauria de ser més elevat. L'Alcalde, així mateix, es va mostrar reivindicatiu pel que fa als residus nuclears que estan ubicats al territori, dels quals va dir que són una opció per aconseguir recursos i diversificar l'economia de la zona.

En l'actualitat Ascó rep uns 600.000 euros a través dels Fons Enresa pels residus emmagatzemats a les piscines de les dues centrals.