Ascó viu la X Mostra d'Arts i Oficis i el V Tastanin's

20/05/2017

La X Mostra d'Arts i Oficis i el V Tastavin's han omplert tot el cap de setmana els carrers del nucli antic d'Ascó amb demostracions d'oficis antics i cellers de les DO Priorat, Tarragona, Terra Alta i Montsant.

La inauguració de la fira es va dur a terme dissabte 20 de maig i va anar a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i de l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, que van estar acompanyats per la resta del consistori d’Ascó, per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i d’alcaldes i regidors de la comarca.

Després de la inauguració oficial de la Mostra, l’equip de govern i les autoritats van fer un recorregut pels diferents estands. Durant aquest també es van inaugurar diversos espais que s’han reformat, rehabilitat o creat de nou com l’aparcament del carrer Figuereta, la plaça que hi ha entre els carrer Castell i Alta Castell, la plaça Mirador de l’Ebre, el perxe de Santo Domingo i la façana de Cal Cavaller. També s’ha visitat la plaça Nova (encara en obres).

 

La regidoria de Turisme, encapçalada pel regidor Josep Jaimot, va ampliar la mostra per tal de donar cabuda més mestres artesans i més oficis. En total durant tot el cap de setmana es van poder veure una setantena de paradetes amb oficis antics tant diversos com picapedrers, forjadors, cosidors, matalassers, terrissaires o fusters. Com a novetat enguany la Mostra d’Arts i Oficis va comptar amb tres lutiers que van fer demostracions al Casa de Joves. 

Durant aquests dos dies també es van poder veure tres exposicions. Una de ràdios antigues i aparells de música, al Pou de la Neu, una altra de vestits de comunió i de bateig antics, a la sala d’exposicions del carrer Majori una tercer a Cal Cavaller on es van poder veure manton i mantellines.

Pel que fa al Tastavin’s en aquesta cinquena edició hi van participar una trentena de cellers. Als seus estands es van poder fer tastos de vi, acompanyats d’ostres i de marisc.