Ascó posa en funcionament el primer carregador de vehicles elèctrics de les Terres de l'Ebre

25/07/2016

 

L’Ajuntament d’Ascó ha posat en funcionament el primer carregador de vehicles elèctrics a les Terres de l’Ebre. Es tracta d’un carregador semiràpid que permet que els turismes es puguin carregar en unes 2 o 4 hores.

Aquest carregador disposa de 4 endolls, 2 schuko de 10A per carregar bicicletes i motos elèctriques i 2 Mennekes de 32 A per a vehicles elèctrics o híbrids endollables. De tota manera, encara que hi hagi 4 endolls, només es permet la càrrega simultània de dos cotxes o dues bicicletes/motos o un vehicles i una bicicleta/moto. Per activar el carregador es necessita una tarja que s'ha de recollir a l'Ajuntament.

El carregador elèctric d’Ascó està en un punt estratègic d’espais de recàrrega públics o privats gratuïts: Lleida i Amposta (punt mig de la C-12), tot i que el d’Amposta encara no funciona, i Alcañiz i Reus/Cambrils (per la N-420)

És destacable que Ascó és el primer municipi de les Terres de l’Ebre que dona aquest servei que de moment, segons l’Alcalde, Josep Maria Buixeda “es donarà en obert, és a dir no es farà pagar per la càrrega dels vehicles”. El carregador s’ha instal·lat en un punt cèntric d’Ascó, al carrer Unió, just al costat del Casal Municipal.

L’Alcalde també assenyala que la intenció de fer aquest servei de moment gratuït té com a objectiu atraure propietaris de vehicles elèctrics a Ascó. L’Alcalde assenyala que “mentre es carrega el cotxe els conductors podran aprofitar per fer turisme per conèixer el poble o, fins i tot, anar de compres”. 

Ascó posa en funcionament al carrer Unió, al costat del Casal Municipal, el primer carregador de vehicles elèctrics de les Terres de l’Ebre!

Es podran carregar dos vehicles o dues bicicletes/motos o un vehicle i una bicicleta/moto.