Filtrar noticies per data
Dia exacte
Intèrval entre dues dates
/ /
/ /
/ /
Buscar
RSS

Setembre 2017

Ascó va organitzar el passat diumenge 17 de setembre una excursió fins l’embarcador de Vinebre emmarcada dintre de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura que es desenvolupa entre els dies 16 i 22 de setembre per fomentar la mobilitat sostenible

Hi van participar un total de 95 persones, de les quals 67 van participar-hi caminant i 28 més ho van fer en bicicleta. La jornada va començar a les 9.00 h quan es va congregar tothom a la Rambla. Després, uns caminant i altres pedalant, van iniciar la marxa cap a l’embarcador de Vinebre passant pels camins de les illes. Un cop els participants van arribar al destí tots plegats van esmorzar un entrepà.

L’Ajuntament d’Ascó i la Llar d’Infants Vailets van commemorar ahir dissabte 9 de setembre el 25è aniversari de l’escola bressol de titularitat municipal amb una festa a la qual es va convidar a tota la comunitat educativa que ha passat per la Llar durant aquests 25 anys: directors/res, treballadors/res i alumnes i exalumnes.

Durant l’acte, al qual hi van assistir gairebé 260 persones, l’Alcalde Josep Maria Buixeda, la regidora d’Ensenyament, Montserrat Lerma, i l’actual directora de la Llar, Marina Baiges, van dirigir unes paraules a tots els assistents. Acabats els parlaments, l’Alcalde va lliurar a la directora de la Llar i a les treballadores una placa commemorativa de l’acte que es posarà a la Llar. Posteriorment, tots els convidats van poder gaudir d’un espectacle titulat “Somnis de sorra” de la companyia Ytuquepintas.

La Festa va acabar amb un berenar-sopar per a tothom a una carpa instal·lada a la plaça del Casal amb pastís d’aniversari inclòs.

 

L'hospital Comarcal de Móra d'Ebre cerca:

DIPLOMAT/ADA UNIVERSITARI/ÀRIA EN INFERMERIA

 

S’ofereix:

• Contractació temporal de relleu per jubilació parcial

 

Es requereix:

• Diplomatura o Grau en Infermeria

• Acreditar certificació consistent a no haver estat condemnat per sentència ferma en algun dels delictes previstos a la LOPJM (*)

 

Les persones interessades hauran de lliurar la següent documentació:

1. Carta de sol·licitud (especificar referència de la convocatòria)

2. Currículum Vitae actualitzat, acompanyat dels documents acreditatius dels mèrits

A la següent adreça:

HOSPITAL COMARCAL DE MÓRA D’EBRE

Departament de Recursos Humans

Carrer Benet Messeguer s/n Móra d’Ebre

Horari d’atenció al públic: De dilluns a dijous de 8h a 9h, de 12h a 14h, i de 15h a 16h.

Divendres de 8h a 9h i de 12h a 14h.

 

Ref. RLL INF 05 2017

 

Termini màxim de presentació de sol·licituds: 25 de setembre de 2017

 

 

 

EL CONSELL COMARCAL DE LA RIBERA D’EBRE OBRE UNA CONVOCATÒRIA PER LA CREACIÓ D’UNA BORSA D’AUXILIAR A LA LLAR PER A LA PRESTACIÓ DEL SERVEI D’ATENCIÓ DOMICILIÀRIA

 

 • Presentació de sol·licituds:

Cal presentar una instància de sol·licitud d’admissió juntament amb el currículum vitae, vida laboral actualitzada i documentació acreditativa dels requisits i dels mèrits al·legats per les persones aspirants mitjançant fotocòpia degudament autenticada al:

Registre General del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Plaça Sant Roc,2 43740 Móra d’Ebre, de 8:00 hores a 15:00 hores de dilluns a divendres.

El termini de presentació de sol·licituds finalitzarà el dia 18 de setembre de 2017.

 

Per més informació, podeu consultar el següent enllaç

 

 

Dot Bar d’Ascó necessita incorporar cambrera – ajudant cuina

 

Funcions / tasques a realitzar:

 • Atendre les peticions dels clients prenent nota de la comanda
 • Realitzar el servei de barra
 • Elaborar i preparar plats de la carta (plats combinats, tapes, entrepans)
 • Assessorar i informar als clients sobre la carta, i resoldre els possibles dubtes que puguin tenir en relació a l'oferta de l'establiment.
 • Proporcionar el servei
 • Gestionar el cobrament dels serveis
 • Controlar les existències i comunicar quan un producte està apunt d’esgotar-se
 • Realitzar la neteja de cuina, sala, barra i serveis

 

Requisits:

 • Amb experiència demostrable en tasques similars.
 • Bona comprensió del català
 • Valorable coneixements d’anglès
 • Preferiblement més de 25 anys
 • Persona amb clara atenció al client, amb preocupació per l’ordre i la qualitat, flexibilitat, gestió del canvi i capacitat per gestionar l’estrès, Iniciativa i autonomia.

 

Condicions laborals:

 • Ubicació lloc de treball: Ascó
 • Horari laboral: ¾ jornada, torns rotatius matí o migdia, de dilluns a divendres i un cap de setmana de cada tres fins migdia.
 • Data incorporació: Immediata
 • Tipus de contracte: Estable
 • Banda Salarial:                         Segons conveni col·lectiu

 

Interessats:

Entregar el CV fins el 7 de setembre a l’establiment, situat  Av. Central Nuclear, s/n de dilluns a divendres de 16h a 20h.

Avui s'han publicat al BOPT les bases per la creació de la borsa de treball de mestres i educadors/es infantils de l'Escola Bressol Municipal "Pam i Toc" de Flix.

Les persones que desitgin prendre part en les proves selectives ho hauran de sol·licitar mitjançant instància presentada al Registre General de l'Ajuntament, dins el termini de 20 dies hàbils, comptats a partir de l'endemà de la publicació en el BOPT de l'anunci de la convocatòria.

Les instàncies aniran acompanyades de la següent documentació:

 • Fotocòpia del DNI
 • Fotocòpia de la titulació exigida
 • Curriculum acadèmic i professional
 • Documentació adequada i suficient que s'hagi de tenir en compte per a la valoració de mèrits
 • Acreditació del nivell C de català.
 • Adaptacions necessàries que creguin adients per realitzar les proves en el supòsit de persones disminuïdes.

Trobareu més informació al següent enllaç: BOPT Mestres i educadors infantils Flix

Mostra tot el mes

Agost 2017

La Residència d'avis l'Onada de Gandesa cerca un auxiliar de geriatria per a incorporació immediata i a jornada completa.

Podeu trobar tota la informació al següent enllaç:

Oferta auxiliar geriatria Residència L'Onada

 

Els/Les interessats/des poden fer arribar les seves candidatures a través de l'adreça electrònica seleccion@lonada.com o presencialment a la recepció de la Residència (Carretera de Bot 3, Gandesa), així com també a l'Oficina de Desenvolupament Local d'Ascó presencialment o a través de l'adreça electrònica odl@asco.cat.

Termini de presentació de candidatures el 1/09/17.

onada

Mostra tot el mes

Juliol 2017

S'ha publicat l’oferta de les places dels/de les administratius/ves de les Oficines d’Atenció Ciutadana que informaran de la Renda Garantida de Ciutadania. Ho podeu veure des d’aquest enllaç i des d’aquest altre. El termini per presentar els currículums és fins al 5 d’agost.

Podeu sol·licitar més informació a les Oficines d'Atenció Ciutadana (OAC Tarragona, OAC Amposta, OAC Terres de l'Ebre/Tortosa).

 

Què és la Renda Garantida de Ciutadania? Veure més.

 

 

El Consorci Administració Oberta de Catalunya ha informat que durant el mes d'agost hi haurà algunes aturadess tècniques dels serveis SEU-e, Transparència i e-tualer. 

 1. Entre les 00:00 hores del dia 19/08/2017 i les 23:59 hores del dia 20/08/2017
 2. Entre les 18:00 hores del dia 25/08/2017 i les 07:00 hores del dia 28/08/2017

Consulteu l'avís clicant aquí

El Grup Bon Preu precisa incorporar un/a gerent d'establiment comercial per a la seva botiga a Flix.

Tota la informació la podeu trobar a l'enllaç adjunt.

Oferta: Gerent d'Establiment Comercial

 

Els/Les interessats/des poden fer arribar les seves candidatures a l'Oficina de Desenvolupament Local d'Ascó presencialment o a través de l'adreça electrònica odl@asco.cat.

Termini de presentació de candidatures el 31/08/17.

Llista definitiva de persones admeses i excloses relativa al Pla de Foment de l'Ocupació 2017 dirigit a persones amb especials dificultats d'ocupació "Pla no t'aturis 2017"

Cliqueu aquí per consultar el llistat

 

Mostra tot el mes

Juny 2017

L’Oficina de Desenvolupament Local d’Ascó cerca una persona per ocupar un lloc de recepcionista administratiu/va a mitja jornada.

Les funcions i requeriments del lloc de treball a ocupar les trobareu a l'enllaç adjunt.

Oferta de feina de Administratiu/va Auxiliar i Recepcionista.

Termini de presentació de candidatures: 23/06/2017
Data possible incorporació: 03/07/2017

Acompanyar el currículum de carta de presentació, títols acadèmics i referències laborals, si escau.

Podeu fer arribar la vostra candidatura per correu electrònic a odl@asco.cat senyalant a l’assumpte “Candidatura Administratiu/va Auxiliar i Recepcionista” o fent-ne entrega personalment a les dependències de l’Oficina de Desenvolupament Local en horari de 9h a 13h i de dilluns a divendres.

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre ha obert una nova convocatòria per la creació d'una borsa de treball d'Educador/a Social i de Treballador/a Social.

A continuació trobareu les bases de la convocatòria i el model d'instància que han de presentar les persones interessadesa en optar a la borsa de treball.

Bases
Instància

Lloc i termini de presentació de sol·licituds: Registre del Consell Comarcal fins el 30 de juny de 2017
Horari: de 08:00 a 14:00 h

La sessió plenària extraordinària del passat 31 de maig de 2017 va aprovar provisionalment la Modificació puntual de les Normes Subsidiàries de planejament. Part d'illa limitada pels carrers carretera de la Fatarella, carrer Pintor Margalef i carretera de Camposines.

Més informació: cliqueu aquí

L'Ajuntament d'Ascó concedeix subvencions a les persones joves d'entre 17 i 25 anys que s'inscriguin al Taller de desenvolupament de competències i orientació laboral per a la millora de l'ocupabililtat i acreditin l'assistència del 100% (a excepció de casos de força major degudament acreditats i aprovats per la Unitat responsable de l'Ajuntament). 

El taller es durà a terme els mesos de juliol i agost. La inscripció s'haurà d'efectuar a la Unitat d'Ajuts i Subvencions de l'Ajuntament d'Ascó fins el 23 de juny de 2017.

En aquest document trobareu més informació de qui es pot beneficiar de les subvencions i d'on es duran a terme les classes.

Més informació sobre el Taller de desenvolupament de competències i orientació laboral

Mostra tot el mes

Maig 2017

A la plana web d'Odisseu Jove trobareu el llistat d’ofertes disponibles fins al moment en el marc dels Ajuts al Pràcticum Odisseu 2016-2017 per JOVES UNIVERSITARIS que actualment estiguin matriculats en alguna universitat catalana. Més concretament, podeu visualitzar les ofertes disponibles a la Ribera d'Ebre, les quals estudiants d'Arquitectura, Tècnics o Enginyers Industrials, Enginyers Agrònoms o estudiants de Ciències Empresarials, Econòmiques o similars.

Feu click en l’oferta que us interessi, ompliu el formulari i reenvieu-lo a practicum@odisseujove.cat (opcionalment podeu adjuntar CV).

Terminis:

 • Presentació d’ofertes per part d’empreses i candidatures d’estudiants: 1 de juny de 2017
 • Sol·licitud de l’ajut per part de l’empresa/entitat: 30 de juny de 2017
 • Realització de les 300h/mín de pràctiques: 15 de setembre de 2017

Si en el moment en que revises les ofertes cap et convenç pots enviar-nos les teves dades a practicum@odisseujove.cat i t’avisarem quan ens arribin sol·licituds del teu perfil!

En el DOGC d’avui, núm. 7378, ha sortit publicada la Resolució GAH/1147/2017, de 23 de maig, per la qual s’obre la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència pública competitiva, de les subvencions per a obres d’arranjament en l’interior dels habitatges per a persones grans per a l’any 2017.

Dirigit: A unitats de convivència que algun dels seus membres sigui una persona de 65 anys o més, que visquin a l'habitatge objecte de l’arranjament.

El termini de sol·licitud finalitza el 31 de juliol de 2017.

Requisits de les persones sol·licitants

 • L'habitatge objecte de les actuacions ha de constituir el domicili habitual i permanent.
 • La persona de 65 anys o més que viu a l'habitatge ha de complir alguna de les següents condicions:
  • No tenir prou autonomia per realitzar les activitats d'higiene, alimentació, mobilitat o altres similars.
  • Tenir un grau de discapacitat igual o superior al 33%, o tenir reconeguda una pensió d'incapacitat permanent, en el grau total, absoluta o gran invalidesa o ser pensionista de classes passives que tingui reconeguda una pensió de jubilació o de retir per incapacitat permanent per al servei o inutilitat, o acreditar algun grau de dependència, d'acord amb l'establert a la Llei 39/2006, de 14 de desembre.
 • Els ingressos de la unitat de convivència no poden superar 2 vegades l'Indicador de Renda de Suficiència de Catalunya ponderat (IRSC), essent aquesta quantia, depenent del nombre de membres que formen la unitat de convivència i la zona geogràfica on es troba l'habitatge: 

IRSC:

 

1 Membre

2 Membres

3 Membres

4 o més membres

Zona A

21.247,28 €

21.904,41 €

22.846,54 €

22.927,89 €

Zona B 

19.919,33 € 

20.535,39 € 

21.418,63 €

21.494,90 €

Zona C 

18.747,60 €

19.327,42 €

20.158,71 €

20.230,50 €

Zona D 

15.935,46 € 

16.428,31 €

17.134,90 €

17.195,92 €

 

Zona geogràfica:

Zona A

 

Zona B

Móra d'Ebre

Zona C

Ascó, Benissanet, Flix, Garcia, Ginestar, Móra la Nova, Rasquera, Riba-roja d'Ebre,
Tivissa i Vinebre

Zona D

Miravet, la Palma d'Ebre, la Torre de l'Espanyol

 • La persona sol·licitant ha de ser el propietari, usufructuari o arrendatari i, ni aquesta ni cap dels membres de la unitat de convivència poden tenir cap altre habitatge en propietat en el territori de Catalunya, llevat que no en disposi de l'ús i gaudi.
 • No estar sotmesa a cap dels supòsits de prohibició per poder ser beneficiaria de subvencions, de conformitat amb l'article 13 de la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
 • No haver demanat o obtingut altres ajuts públics o privats per a la mateixa activitat.
 • Complir les obligacions tributàries amb l'estat i la Generalitat de Catalunya i les obligacions amb la Seguretat Social.

El pressupost de les obres presentat no pot superar l'import màxim de 5.000 €.

Actuacions subvencionables

Són subvencionables les obres d'arranjament de l'interior dels habitatges que tenen com a finalitat l'adequació de les peces i dels elements que conformen l'habitatge amb els objectius que s'especifiquen a continuació:

 1. a) Assolir les condicions mínimes d'habitabilitat dins la superfície útil interior de l'habitatge destinades a aconseguir la salubritat i el confort.
 2. b) Adequar a la normativa vigent les instal·lacions d'aigua, gas, calefacció, electricitat i sanejament.
 3. c) Adaptar l'interior de l'habitatge per a la millora de l'accessibilitat:

1r. Cambra higiènica. Conjunt d'intervencions amb la finalitat de millorar l'accessibilitat per facilitar les activitats relacionades amb la higiene personal.

2n. Cuina. Conjunt d'intervencions amb la finalitat de millorar les condicions de seguretat per facilitar les activitats de la vida diària a la cuina

3r. Altres peces. Conjunt d'intervencions amb la finalitat de fer adaptacions o proporcionar suports en l'entorn general del domicili per tal de facilitar la mobilitat general de la persona dins el seu habitatge.

Tal i com preveu la convocatòria les obres les pot dur a terme la persona sol·licitant o bé les pot encarregar a l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

L’import de la subvenció és del 100% del pressupost protegible, amb un límit de 3.000 euros per habitatge.

Més informació: Tràmits

El tercer descarrilament en poc temps d’un tren de mercaderies a Ascó ha provocat que alcaldes del territori i el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre hagin criticat durament la situació de la línia ferroviària R-15 al seu pas per la comarca, i més concretament entre aquest municipi i Móra la Nova.

Els fets han tingut lloc minuts abans de dos quarts d’11 del matí. El comboi que ha patit l’incident anava en direcció a Tarragona quan, uns metres abans d’arribar a l’estació d’Ascó, ha descarrilat. Això ha provocat que la línia quedés tallada, afectant la circulació de trens i obligant a traslladar els passatgers en autobús fins a l’estació de Móra la Nova.

El nou descarrilament ha indignat un cop més al territori, i s’han succeït les reaccions  denunciant la falta d’inversions i de compromís per part del Ministeri i ADIF. L’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda; la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre i alcaldessa de Vinebre, Gemma Carim, i el diputat provincial i alcalde de Móra d’Ebre, Joan Piñol, han reivindicat la millora urgent d’aquest tram per la importància que té dins del Pla d’Emergències Nuclear (PENTA) i pel mal estat en què es troba en l’actualitat.

L’alcalde d’Ascó ha recordat que el pla d’emergències contempla en el seu nivell 3 l’evacuació de la població, tant per carretera com per tren, i que “per línia ferroviària seria inviable, ja que els trens d’Ascó a Móra la Nova tarden més de 20 minuts per fer un trajecte de 15 km”. A més  ha afegit “hi ha trams de via que els trens han d’anar a 30 km/h”.

En aquest sentit, Buixeda ha recordat que ahir hi va haver un incident a la central nuclear d’Ascó i ha insistit a dir que “estem cansats de reclamar al Ministeri d’Interior i al de Foment més inversions al territori, tant a escala humana com d’infraestructures” i ha insistit en la peculiaritat de la zona que té dues centrals nuclears. L’alcalde d’Ascó ha aprofitat per reclamar als sis diputats que té la província de Tarragona al Congrés que prenguin consciència de la situació de la comarca i els ha instat a “que vinguin i vegin les mancances que té el nostre territori”.

Per la seva banda, la presidenta comarcal ha denunciat la situació d’abandonament i ha reivindicat novament les inversions previstes en aquesta “infraestructura bàsica pel territori, donat que transcorre per dins de dues centrals nuclears i una indústria química”. Carim ha exigit que Madrid compleixi el compromís d’invertir els 23 milions d’euros previstos per la R-15 en el Pla d’Actuacions Prioritàries 2014-2016 que ja es van reclamar fa més d’un any, quan el Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre va fer front comú amb la Generalitat i els seus homòlegs de la Terra Alta i el Priorat per aconseguir “un servei digne per la gent dels nostres pobles, que minimitzi el risc i garanteixi la seguretat”.

La X Mostra d'Arts i Oficis i el V Tastavin's han omplert tot el cap de setmana els carrers del nucli antic d'Ascó amb demostracions d'oficis antics i cellers de les DO Priorat, Tarragona, Terra Alta i Montsant.

La inauguració de la fira es va dur a terme dissabte 20 de maig i va anar a càrrec del delegat del Govern de la Generalitat a les Terres de l’Ebre, Francesc Xavier Pallarès, i de l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, que van estar acompanyats per la resta del consistori d’Ascó, per la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, Gemma Carim, i d’alcaldes i regidors de la comarca.

Després de la inauguració oficial de la Mostra, l’equip de govern i les autoritats van fer un recorregut pels diferents estands. Durant aquest també es van inaugurar diversos espais que s’han reformat, rehabilitat o creat de nou com l’aparcament del carrer Figuereta, la plaça que hi ha entre els carrer Castell i Alta Castell, la plaça Mirador de l’Ebre, el perxe de Santo Domingo i la façana de Cal Cavaller. També s’ha visitat la plaça Nova (encara en obres).

 

La regidoria de Turisme, encapçalada pel regidor Josep Jaimot, va ampliar la mostra per tal de donar cabuda més mestres artesans i més oficis. En total durant tot el cap de setmana es van poder veure una setantena de paradetes amb oficis antics tant diversos com picapedrers, forjadors, cosidors, matalassers, terrissaires o fusters. Com a novetat enguany la Mostra d’Arts i Oficis va comptar amb tres lutiers que van fer demostracions al Casa de Joves. 

Durant aquests dos dies també es van poder veure tres exposicions. Una de ràdios antigues i aparells de música, al Pou de la Neu, una altra de vestits de comunió i de bateig antics, a la sala d’exposicions del carrer Majori una tercer a Cal Cavaller on es van poder veure manton i mantellines.

Pel que fa al Tastavin’s en aquesta cinquena edició hi van participar una trentena de cellers. Als seus estands es van poder fer tastos de vi, acompanyats d’ostres i de marisc.

Ascó va rebre ahir la visita d’una cinquantena de pelegrins cristians de la ciutat xinesa de Fuzhou, província de Fuijan. El motiu del viatge era conèixer el poble on va néixer el seu patró, Sant Pere Màrtir Sans i Jordà. Els pelegrins, que anaven acompanyats del mossèn Jinde Joseph Lin, van ser rebuts per l’alcalde d’Ascó, Josep Maria Buixeda, els tinents d’alcalde, Josep Jaimot i Ramon Plaza i el mossèn d'Ascó, Josep Pau Gil.

Els feligresos xinesos van assistir a una missa que va ser oficiada conjuntament pel mossèn d’Ascó, Josep Pau Gil, i pel mossèn xinès, en català, anglès i xinès. Després de la cerimònia religiosa, la parròquia de Sant Joan Baptista d’Ascó els va regalar una imatge del sant, ja que la seva congregació no en té cap.

Sant Pere Màrtir Sans va néixer a Ascó el 1680 a una casa que estava just al costat de l’església i que avui en dia forma part de la parròquia. Atret per la vida religiosa va ingressar al convent dels dominics de Lleida i va adoptar el nom de Pere Màrtir. Als 32 anys va demanar ser missioner. El 1712 va anar a Manila, allí va estar dos anys i va aprendre xinès. El 1715 va arribar a la regió de Fuijan on va ser nomenat vicari apostòlic. En aquell moment els cristians eren perseguits per la qual cosa es va haver d’amagar. Finalment, el van capturar sent decapitat el 26 de maig de 1747.

L’any 1748 el papa Benet XIV el va declarar màrtir consumat. El va beatificar a Roma el papa Lleó XIII, el 1893. Finalment, l’1 d’octubre de l’any 2000 el papa Joan Pau II el va canonitzar.

Els pelegrins a més de visitar Ascó també han estat a Fàtima (Portugal), Àvila i Madrid i avui estan visitant Barcelona.

L'Ajuntament d'Ascó, a través de les regidories d'Ensenyament i de Benestar Social, col·laboren per segon any consecutiu amb la campanya Posa't la Gorra de l'AFANOC, l'Associació de Familiars i Amics de Nens Oncològics de Catalunya. L'Alcalde Josep Maria Buixeda i la regidora Montserrat Lerma han regalat tres gorres i tres entrades a Port Aventura a cada nen de P2 de la Llar d'Infants Vailets. Per part de l'AFANOC han vingut el delegat de l'associació a Tarragona, Miguel Javaloy i la coordinadora i psicòlolga, Naiara Mestres. Qui vulgui comprar gorres ho podrà fer a l'estand que tindrà l'Associació contra el Càncer a la Mostra d'Arts i Oficis i el Tastavin's aquest cap de setmana. La recaptació també es donarà a l'AFANOC.

Ascó va viure dissabte a la nit el Sopar Literari dels Premis "Vila d'Ascó" 2017 en una gala que es va celebrar al Casal Municipal. Els premis d'enguany han estat els següents:

 • XXIX Premi Literari "Vila d'Ascó" 2017: Joan Rebagliato amb l'obra Un port per quedar-me: Diari d'Alexandros
 • XII Premi de Poesia Joan Perucho: Enric Abad amb l'obra Gojos del cor i la carn
 • XXVIII certamen de Narrativa Breu per a Joves Sant Jordi
  • Premi general: Etna Miró amb l'obra On portem les flors?
  • Premi local: Aina Ribes amb l'obra Un abans i un ara
 • XXIX Concurs de Fotografia "Vila d'Ascó! 2017 en les següents categories:
  • Premi general en b/n: David Blanco 
  • Premi general color: Francisco Javier Bausili
  • Premi accèssit b/n: Àurea Navarro
  • Premi accèssit color: Mireia Navarro
  • Premi autor/a local b/n: Enric Mariano Sabé
  • Premi autor/a local color: Maria Dolors Jornet

A continuació incloem un recull de fotografies de l'acte:


 

    

 

 

Ascó va celebrar dissabte 6 de maig la Festa de Sant Miquel de Maig amb tot un seguit d'actes que van comptar amb molta parpticipació.

A les 19:00 hores es va fer una processó i una misssa a la capelleta de Sant Miquel.

A les 21:00 hores es va preparar una sardinada popular a la plaça del Casal. Al sopar hi van assistir al voltant de 700 persones i es van repartir 200 quilos de sardines. El sopar va estar amenitzat per l'orquestra Tangara.

Dintre els actes de la Festa també es va inaugurar l'exposició de fotos del Concurs de Fotografia "Vila d'Ascó" 2017 que es troba al Centre Neuràlgic i que encara es podrà visitar els dies 13, 14, 20 i 21 de maig de les 18:30 a les 20:30 hores.

El secretari d’Hisenda de la Generalitat de Catalunya, Lluis Salvadó, es va reunir ahir amb els presidents dels Consells Comarcals de la Ribera d’Ebre i del Baix Camp, Gemma Carim i Joaquim Calatayud, el vicepresient del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre i alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, els delegats del Govern a les terres de l’Ebre i a Tarragona, Xavier Pallarès i Òscar Peris, i altres autoritats municpals per constituir el grup promotor del Fons generat per l’impost sobre el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d’elements radiotòxics.

El Fons gestionarà 12 milions anuals, el 20% de la recaptació de l’impost —que s’espera que arribi als 60 milions cada any—, i té com a objectiu fomentar la reactivació i la diversificació econòmiques de les zones afectades per les activitats que grava l’impost. Per la seva banda, el grup promotor serà l’encarregat de dissenyar i gestionar les estratègies d’inversió que es desenvoluparan a l’àrea d’influència de les centrals d’Ascó i Vandellós, fixada en un radi de 10 quilòmetres al seu voltant.

Aquesta primera reunió va servir per definir les funcions que assumirà el fons i per identificar les iniciatives a desenvolupar per millorar el nivell de competitivitat del territori. El govern té previst aprovar en els propers mesos un reglament que regularà el funcionament del Fons i concretarà la seva implementació.

Cal tenir present que la dotació inicial del fons s’ha doblat fins al 20%, després que el juliol del 2015 el Tribunal Constitucional anul·lés el tribut que gravava la producció d’energia elèctrica d’origen nuclear. El departament de la Vicepresidència i d’Economia i Hisenda va redissenyar l’impost i el va transformar en un tribut mediambiental, que ara mesura l’impacte de l’activitat sobre el territori i les persones: la base imposable està constituïda pel nombre de Becquerels, les desintegracions nuclears produïdes. A més d’aquests canvis, aprovats a la Llei d’acompanyament dels Pressupostos del 2017, el Govern va augmentar del 10% al 20% l’aportació al fons.

Per la seva banda, l’alcalde d’Ascó considera el nou fons com a molt positiu “perquè el 20% de la recaptació revertirà al territori i servirà per reactivar l’economia de tots els municipis que estan en un cercle de 10 km de les centrals”. Així mateix afirma que gràcies a aquest 20% “es podran tirar endavant projectes que dinamitzin els municipis beneficiaris de l’impost proporcionant-los una embranzida econòmica”

En aquest sentit, Josep Maria Buixeda, posa de relleu l’important paper que tindrà a partir d’ara la Mesa d’Alcaldes de l’Energia (MADE) “ja que passarà a formar part de la comissió executiva del nou organisme que gestionarà el fons”.

La Generalitat ha redissenyat l’impost inicial després que el Tribunal Constitucional l’anul·lés. El nou tribut aprovat mesura el risc mediambiental de la producció, manipulació i transport, custòdia i emissió d’elements radiotòxics.

Mostra tot el mes

Abril 2017

Curs Anglès Elementary - A2. A - 

Horari: dilluns i dimecres de 19:00 a 21.00 hores

100% subvencionat

Organitza: Centre de Formació BRM de Móra d'Ebre

+INFO: BRM PREVIFORM, S.L.  

             Tel. 977 402 291 · 977 403 414

Si estàs interessat, per a formalitzar la inscripció cal presentar la següent documentació a la seu de BRM, Av. Comarques Catalanes 74, baixos:

 

 

 

El Programa Integral Som Joves busca joves d'entre 16 i 24 anys que no estiguin treballant ni estudiant per afaforir la seva inserció laboral.

Més informació avalot.somjoves@gmail.com i al telèfon 619 84 26 91

L’Agència de l’Habitatge de Catalunya ha obert la convocatòria per a la concessió, en règim de concurrència competitiva, de les subvencions per al pagament del lloguer per a l’any 2017.

 

Es tracta de subvencions per facilitar l'accés i la permanència en un habitatge en règim de lloguer a sectors de població en risc d'exclusió social.

 

El termini de presentació de sol·licituds és de dos mesos, del  19/04/2017 fins al 19/06/2017 ambdós inclosos.

La convocatòria va dirigida a persones que siguin titulars d'un contracte de lloguer que constitueixi el seu domicili habitual i permanent al territori de Catalunya i compleixin els requisits següents:

 1. Tenir la residència legal a Catalunya
 2. Que la unitat de convivència tingui uns ingressos suficients per poder pagar el lloguer i que no sobrepassin els límits establerts a les bases de la convocatòria.
 3. Ser titular d'un contracte de lloguer de l'habitatge que sigui el seu domicili habitual i permanent. Cal estar-hi empadronat.
 4. No pagar un lloguer mensual per l'habitatge superior a 350 euros a la demarcació de les Terres de l’Ebre.
 5. Tenir domiciliat el cobrament de la subvenció en una entitat financera.
 6. Estar al corrent de pagament de les rendes en el moment de presentar la sol·licitud.
 7. Pagar el lloguer de l’habitatge per mitjà de transferència bancària, rebut domiciliat, ingrés en compte o rebut emès per la persona administradora de la finca, com a mínim a partir del mes següent a la data de presentació de la sol·licitud.
 8. No estar sotmès a cap dels supòsits de prohibició per ser beneficiari de subvencions de conformitat amb el que estableix la Llei 38/2003, de 17 de novembre, general de subvencions.
 9. Complir les obligacions tributàries davant l'Estat, la Generalitat i les obligacions amb la Seguretat Social.

La subvenció s'atorga per a l'any de la convocatòria amb un màxim de 2.400€ anuals per habitatge.

El pagament de la subvenció resta condicionat a les disponibilitats pressupostàries establertes en la convocatòria i al fet que l'Agència de l'Habitatge de Catalunya tingui coneixement que la persona beneficiària es troba al corrent de pagament dels rebuts de lloguer per qualsevol dels mitjans acceptats.

Les sol·licituds es presentaran preferentment a les Borses de mediació per al lloguer social o a les Oficines locals d'habitatge, que col·laboren mitjançant conveni amb l'Agència de l'Habitatge de Catalunya.

 

Més informació:

Agència de l'Habitatge de Catalunya

Borsa de Mediació per al lloguer social de la Ribera d'Ebre

Tel. 977 40 18 51 (d'11:00 a 13:00 hores)

borsahabitatge@riberaebre.org

 

El passat dissabte 1 d'abril es van presentar els Premis Vila d'Ascó 2016, el Literari i el de Poesia Joan Perucho. L'acte, que es va celebrar al Casal Municipal, va comptar amb l'assistència dels dos autors guanyadors. 

L'obra guanyadora del Premi Literari va ser Estàndars de l'escriptora Alba Dalmau. L'obra la va presentar Felip Fucho.

Pel que fa al Premi de Poesia Joan Perucho, l'obra que es va endur el premi va ser Est de Joan Carles González-Pujalte. En aquest cas la presentció va anar a càrrec d'Angel Pérez

Després de la presentació, tant l'escritpora Alba Dalmau com el poeta Joan Carles Gonzáelz-Pujalte, van signar els seus llibres a tots els assistents.

L'acte el va tancar la Banda de Música de l'EMMA que van oferir a tots els assistents un concert.

 

El cap de setmana 1 i 2 d'abril l'Oficina de Turisme d'Ascó ha participat a la primera Fira Actiu Natura que s'ha celebrat a Móra la Nova. La regidoria de Turisme va participar en aquest certamen portant-hi tot el material de promoció d'Ascó. 

Aquesta nova fira del sector turístic va comptar amb una vintena d'expositors que ofereixen activitats de lleure actiu en espais naturals i que estan lligats als recursos turístics i patrimonials de la Ribera d'Ebre, la Terra Alta i el Priorat.

Mostra tot el mes

Març 2017

La Residència d'Avis d'Ascó cerca per a la Borsa de Treball per a cobrir futures eventualitats:

Gericultors/es
Fisioterapeuta
Terepeuta Ocupacional
Porter/a - Recepcionista
Netejador/a
Infermer/a
Psicòleg/òloga
Treballador/a Social
Educador/a Social
Animador/a Social
Personal de Cuina
Auxiliar Ajuda a Domicili


Es requereix:

 • Titulació reglada mínima exigida per a la categoria professional a què s'opta.
 • Acreditar certificació consistent a no haver estat condemnat per sentència ferma en algun dels delictes previstos a la LOPJM.

Es valorarà:

 • Formació addicional específica i complementària per al lloc de treball.
 • Experiència en l'àmbit de la Geriatria.
 • Domini del català parlat i escrit.
 • Capacitat de treball en equip.
 • Bones aptituds pel tracte amb l'usuari.
 • Avaluació de l'acompliment de treballs anteriors al centre i/o de les pràctiques professionals acreditades.
 • Disposar del certificat de discapacitat igual o superior al 33%.


Les persones interessades hauran de lliurar la següent documentació:

 1. Carta de sol·licitud (especificar referència de la convocatòria)
 2. Currículum Vitae actualitzat, acompanyat dels documents acreditatius del mèrits (fotocòpia compulsada).

A la següent adreça:

AJUNTAMENT D'ASCÓ
Departament de Recursos Humans

Portar CV en mà al carrer Hospital, 2 ASCÓ (Tarragona)

Ref. AS - BT 0317


Termini màxim de presentació de sol·licituds: 31 de desembre de 2017

Els candidats que compleixin els requisits mínims exigits seran incorporats a la Borsa de Treball del personal eventual del centre de la Residència d'Avis d'Ascó. La inclusió en aquesta borsa no suposa cap compromís de contractació per part de ROASSA.

 

Mitjançant les bases, les quals adjuntem més endavant, es convoquen les proves per a cobrir una plaça de tècnic/a al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Grup A2, Nivell 18, a jornada parcialmitjançant contracte per obra o servei determinat. La contractació es durà a terme condicionada a l'atorgament de la subvenció per part del Departament de Treball, Benestar Social i Família. Les característiques del lloc de treball a ocupar, les funcions del mateix, així com les condicions i requisits dels aspirants les trobareu al document aquí sota annex.

Bases.

Data límit de presentació: 11 d'abril de 2017 fins a les 15.00 hores.
Lloc de presentació: Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Plaça Sant Roc, 2, 43740, Móra d'Ebre.

L’Ajuntament d’Ascó s’ha adherit a la iniciativa “L’hora del Planeta”, una acció promoguda per WWF i que compta amb el suport de la Federación Española de Municipios y Provincias (FEMP).

La iniciativa contempla que les ciutats i pobles de tot el món apaguin els llums d’edificis i espais emblemàtics durant una hora, de les 20:30 a les 21:30 hores dissabte 25 de març, per mostrar el seu compromís davant el canvi climàtic.

Ascó enguany ha decidit adherir-se a aquesta campanya de sensibilització apagant els llums del Castell, de l’església de Sant Joan Baptista i de l’ermita de Sant Miquel.

Per a més informació, clilca aquí

El subsecretari del Ministeri de l'Interior, Luis Aguilera, i el president de l'Associació de Municipis en Àrees amb Centrals Nuclears (AMAC), Salvador Honrubia, van signar el 9 de març un protocol per a la millora de l'eficàcia dels Plans d'Actuació Municipal d'Emergència Nuclear a les localitats que es troben a 10 quilòmetres al voltant de la central nuclear.

L'acte, que es va dur a terme a Madrid, hi van assistir els alcaldes dels municipis amb centrals nuclears entre els quals hi havia el d'Ascó, Josep Maria Buixeda i el de Vandellòs i l'Hosptialet de l'Infant, Alfons Garcia.

El protocol que es va signar estableix les bases de col·laboració entre la direcció general de Protecció Civil i l'AMACi que són fonamentalment les encaminades a assessorar i donar suport tècnic a les autoritats municipals en la preparació i posada en pràctica de les activitats programades. Per la seva efectivitat es preveu la creació d'una comissió mixta de seguiment que estarà formada per quatre representants designats per cada una de les parts. Aquesta comissió es reunirà dues vegades l'any.

L'objectiu d'aquesta col·laboració és garantir una adequada preparació i resposta dels Plans d'Actuació Municipal i que siguin coherents. 

Les accions priotàries d'aquest protocol seran:

 • La preparació i posada en pràctica de Programes d'Informació Preventiva a la població en l'àmbit municipal.
 • El foment i desenvolupament de la formació teòrica i pràctica en la gestió d'emergències nuclears del personal adscrit a l'organització de Plans d'Actuació Municipal d'Emergència Nuclear.
 • La preparació i posada en pràctica d'exercicis i simulacres inclosos en els Plans d'Actuació Municipal.
 • Altres activitats semblats que facilitin millores organitzatives i que facin més efectius els Plas d'Actuació Municipal.

 

RESPONSABLE D’ADMINISTRACIÓ I MAGATZEM D’ENVASAT.

Descripció de l’oferta:  Empresa del sector de l’Oli, incorpora un/a professional que es responsabilitzi de l’administració i del control del procés d’envasat.

FUNCIONS:

 • Administració: Control d’albarans, facturació, entrar les factures al sistema informàtic, realitzar els pagaments i seguir els cobraments.
 • Magatzem: Sol·licitar i controlar materials; Caixes, etiquetes, etc.
 • Back Office: Realitzar les tasques d’assistència a Direcció en l’enviament de pressupostos, atenció a clients, etc.

REQUISITS:

 • Formació FP en Administració
 • Treballar bé amb les eines informàtiques.
 • Residència en l’entorn d’alguna de les poblacions: Flix, Maials, Bellaguarda, Margalef, La Bisbal de Falset, La Palma d’Ebre, etc.
 • Professional polivalent que combini les tasques administratives amb cert control del magatzem de l’envàs d’oli.
 • Imprescindible domini de l’idioma anglès.

S’OFEREIX:

 • Incorporació a la plantilla de l’empresa.
 • Salari Brut anual negociable. 20.000/ 25.000 en funció de l’experiència i competències aportades.
 • Projecte professional en una empresa molt orientada tant al mercat nacional com al d’export.

Presentació de candidatures amb CV a l'Oficina de Desenvolupament Local d'Ascó.

Termini: 7 d'abril de 2017

El Casal Municipal d'Ascó va acollir diumenge 12 de març la preestrena de La Passió d'Ulldecona. A la representació hi van assitir més de 230 persones que van poder gaudir d'un espectacle de gairebé 3 hores.

L’actual Passió d’Ulldecona va néixer el 1955 de la mà de Josep M. Rafí i Poblet. Després d'interpretar diversos textos refosos, l'any 1964 es va estrenar la versió en castellà de Josep M. Junyent Quintana.

L'any 1993 aquest text es va anar compaginant alternatìvament amb un nou text en català de Jaume Vidal i Alcover, i a partir de l'any 2014 es va estrenar la versió en llengua catalana del dramaturg Ignasi Roda Fábregas, després de fer un redactat del text evangèlic més actual a partir de l'obra original de Junyent Quintana.

 

 

La regidora Montserrat Lerma va ser l'encarregada de llegir el Manifest del Dia de la Dona Treballadora. L'acte institucional es va dur a terme a la sala d'actes de l'Ajuntament.

Abans de la lectura del Manifest el regidor Ramon Plaza i la presidenta del Col·lectiu de Dones també van dirigir unes paraules a les nombroses dones que van assistir a la commemoració.

 

 

Pla d'Ocupació de la Diputació de Tarragona amb 5 places de peons forestals per a 6 mesos.

Els interessats s'han d'apuntar a l'Oficina de Treball de Móra d'Ebre del 6 al 10 de març.

 


 
 
Les persones interessades s'han d'inscriure en aquesta oferta a l'esmentada Oficina de Treball, en el termini indicat. És necessari portar una còpia del currículum a l'Oficina de Treball.

Descripció del Pla d'Ocupació:
Treballs forestals de millora i recuperació d’espais d’interès singular, desbrossament, neteja de vorals i cunetes i eliminació de petit arbrat lateral de camins i senders, arranjament de les diferents rutes turístiques que disposen els municipis de la Ribera d’Ebre i reducció del sotabosc per reduir el risc d’incendi.
 
Municipis d'actuació:
La Serra d’Almos, Benissanet, Móra d’Ebre, la Plama d’Ebre, Móra la Nova, la Torre de l’Espanyol, Garcia, Ginestar, Tivissa, Darmós, Miravet, Riba-roja d’Ebre, Vinebre, Flix i Rasquera.
 
Data prevista prova teòrica i català: 22 de març de 2017
Data prevista d'entrevista: 6 d'abril de 2017
 
Les persones aspirants seran convocades al lloc, dia i hora establerts per a la selecció.
 
Llocs ofertats: 5
Data prevista d'incorporació: 5 de maig de 2017
 
Dades de la selecció:
Inscripcions: del 6 al 10 de març de 2017
 
Oficina de treball:
Oficina de Treball de la Generalitat de Móra d'Ebre
C/ Doctor Borràs, 16
43740  Móra d'Ebre, Espanya
 
Data selecció: 22 de març de 2017 (prova de català i teòrica)
 
Lloc de la selecció:
Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre
Plaça Sant Roc, 2
43740  Móra d'Ebre, Espanya
 
Requisits: 
 • Estar inscrit/a a l’Oficina de Treball de la Generalitat com a demandats d’ocupació no ocupats (DONO).
 • Haver estat aturat/da com a mínim 6 mesos dels darrers 12, a data de publicació de l’oferta.
 • No percebre cap tipus d’ingrés per prestació d’atur contributiva.
 • No haver participat en un pla d’ocupació de la Diputació de Tarragona durant els dos anys anteriors (2015 i 2016).
 • Estar en possessió del nivell de català exigit a la convocatòria: Certificat de nivell bàsic - A2*.

*Cas que no es disposi del nivell de català exigit es realitzarà una prova de coneixements de llengua catalana per acreditar-ne els coneixements.

 

Documentació per portar el dia de la selecció: 

 • Fotocòpia del DNI, junt amb l'original.
 • Currículum amb fotografia.

En cas que us sigui requerida:

 • Fotocòpia del Carnet de Conduir (B1).
 • Fotocòpia del llibre de família (per acreditar els fills i filles a càrrec).
 • Fotocòpia del certificat de nivell bàsic A2 de català.
Mostra tot el mes

Febrer 2017

L'empresa NEMON INTELLIGENCE IN BUSINESS ubicada al Viver d'Empreses d'Ascó necessita incorporar al seu equip de treball:

Trobareu tots els detalls d'ambdues convocatòries clicant sobre les mateixes.

Termini de presentació de candidatures: 12/03/2017.

 
Candidatures per correu electrònic amb CV adjunt a ivan.sole@nemon2ib.com.

Vídeo Ascó Televisió i la tiradorqa olímpica i asconenca, Sònia Franquet, han estat finalistes del Premi Sirga d'Or 2016, la televisió local dintre de la categoria d'entitats i Sònia Franquet en el de Persones.
 

Els premis Sirga d'Or 2016 en l'apartat de Persones aquesta edició ha estat ex aequo pel periodista de Móra d'Ebre, Joan Launes, i pel doctor en Història i catedràtic per la URV, Josep Sánchez Cervelló. L'acte, que va estar presidit pel conseller de Cultura, Santi Vila, i la presidenta del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, Gemma Carim, es va dur a terme al Teatre La Llanterna de Móra d'Ebre.

El guardó que van rebre els tres premiats és la silueta de la Ribera d'Ebre amb un nus mariner, símbol de la corda que estiraven els sirgadors riu amunt. Es tracta d'un reconeixement a la seva labor en favor de la comarca. En la categoria Persona el guardó és un pin, mentre que en el d'entitat és una estatueta sobre una àgata blava que evoca el riu Ebre.

El Premi Sirga d'Or va nèixer l'any 1992 i és de caracter biennal. S'atorga a persones i entitats amb l'objectiu de reconèixer la seva tasca a la comarca de la Ribera d'Ebre. El procés per escollir les persones i les entitats s'organitza conjuntament entre el Consell Comarcal i el CERE. Un cop triats els finalistes són els socis del CERE, representants de tots els pobles riberencs, els que elegeixen els guanyadors mitjançant una votació.

Convocades les proves per a cobrir una plaça de Tècnic/a de suport al sector agroalimentari. La contractació es durà a terme en el marc del projecte RIBERA D’EBRE VIVA – Treball a les 7 comarques, convocatòria 2016,  condicionat a l’atorgament d’una subvenció per part del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, i concretament dins del programa 1: Personal directiu, tècnic i de suport al projecte de dinamització comarcal.

Les bases de la convocatòria les trobareu al següent enllaç: https://goo.gl/uVNUVA

 

Termini: 28 de Febrer de 2017

El Consorci del Museu de les Terres de l'Ebre durà a terme el curs Objecte xerraire. Inquiry Method, una eina educativa per aplicar en l'aprenentatge adreçat a monitors de ludoteca i lleure, guies turístics, mestres, professors i tots aquells que els interessa o es dediquen a la cultura, el lleure o a l’educació infantil.

El curs tindrà lloc els dies 18 i 25 de febrer. Cal inscripció prèvia.

Preu 25 €. Més informació: 977 70 20 14 o www.museuterresebre.cat

Per inscriure't clica aquí

 

La participació és oberta a tothom. Les fotografies han de ser inèdites i no han d'haver estat guardonades en altres concursos, ni estar presentades en altres premis pendents d'adjudicació. 

La imatge fotogràfica ha d'evidenciar que ha estat realitzada en un lloc d'Ascó. Ha de tenir unes dimensions de 20x30 cm i la seva posició ha de ser horitzontal. S'ha de presentar emmarcada amb un paspartú de 30x40 cm i de color negre.

Les obres s'enviaran o es presentaran a l'Ajuntament d'Ascó, Regidoria de Cultura, c/Hospital, 2, 43701 Ascó. El termini d'admissió conclourà el dia 30 de març de 2017

Per consultar les bases completes clica aquí.

Participants:

 • 1r Grup - Joves de 14 a 17 anys el 31 de desembre de 2017
 • 2n Grup - Joves de 18 a 20 anys el 31 de desembre de 2017

El tema és lliure. Es valorarà, principalment, la qualitat, la creativitat i la correcció lingüística de les obres. Els treballs han d'estar escrits en llengua catalana. Han de ser inèdits i no han d'haver estat guardonats en altres certàmens literaris, ni estar compromesos en tràmits de publicació o presentats en altres premis pendents d'adjudicació. 

El termini d'admissió conlourà el dia 28 de març de 2017.

Consulta les bases complertes clicant aquí.

Convocades les proves per a cobrir una plaça de Tècnic/a d’inserció laboral, amb motiu de la substitució del treballador per tal de poder gaudir de vacances del 2016 i per reducció de la jornada per tenir cura d’un fill de manera compactada, corresponent al Grup A2. La contractació es durà a terme en el marc del projecte RIBERA D’EBRE VIVA – Treball a les 7 comarques, convocatòria 2016, i concretament dins de l’acció “41-01 Dispositiu d’Inserció Sociolaboral Ribera d’Ebre VIVA” del programa 4: Programes específics de caràcter experimental i innovador per afavorir la inserció sociolaboral de col·lectius amb dificultats d’inserció.

Les bases de la convocatòria les trobareu al següent enllaç: https://goo.gl/oGIxi3

 

Termini: 15 de Febrer de 2017

 

 

Pots veure l'edició completa clicant aquí.

 

SESSIÓ DE RETORN PARTICIPACIÓ CIUTADANA COMPLEX LÚDIC I ESPORTIU

PLE EXTRAORDINARI

DEPARTAMENT VIGILÀNCIA MUNICIPAL

ALCALDESSA I REGIDORES DE SANTA ÀGUEDA

Breus

Contacontes

Sortida a Granvalira

Taller de robòtica

Reunió informativa club ciclista

Personal supermercats SPAR

Formació dual al consell comarcal Terra Alta

Comarca i Terres de l’Ebre

DIPUTACIÓ INCREMENTA AJUTS ALS MUNICIPIS – PAM

CÀNON PER A LA CONCENTRACIÓ DE PARCS EÒLICS

Esports

ELISABETH MONTAÑA SUBCAMPIONA TRIPLE SALT CAMPIONAT CATALUNYA

SONIA FRANQUET 7A AL GRAN PREMI DE MÚNICH

3A DIVISIO FC ASCÓ FITXATGE MARC BLASI

El Col·lectiu de Dones d'Ascó ha celebrat durant el cap de setmanba 4 i 5 de febrer la tradicional festivitat de Santa Àgueda, tot i que el 29 de gener ja van començar els actes amb l'elecció de l'alcaldessa i les regidores d'enguany. 

Els actes de 4 de febrer es van iniciar amb la lectura del pregó que aquest any va anar a càrrec de la periodista i coordinadora de Vídeo Ascó Televisió, Roser Jordà. Acte seguit es va presentar el nou Consistori femení. Aquest 2017 l'alcaldessa elegida ha estat Rosa Maria Ribes i les regidores que l'acompanyen al mandat són Dolors Garcia, Maria Macías i Anna Garcia. Les quatre dones van rebre, a més de la vara que les identifica com alcaldessa i regidores, un obsequi de l'Ajuntament, un altre del Col·lectiu de Dones i un ram de flors.

Posteriorment, es va presentar la Dona Treballadora 2017 que enguany ha estat Olga Vilella Sanz, qui també va rebre un regal de l'Ajuntament, un altre del Col·lectiu de Dones i un ram de flors. Sota la podem veure amb la pregonera i el nou Consistori femení.

 

La nova alcaldessa i regidores van prendre el relleu als càrrecs triats l'any passat i que van recaure en Rosa Maria Rius, com a alcaldessa, i Maria Glòria Santiago, Paulina Serra i Ramona Llobet com a regidores. En la fotografia de sota podem veure l'alcaldessa i regidores entrants i les sortints a la sala d'actes.

 

Després de les presentacions i proclamacions les dones van assistir a una missa en honor a Santa Àgueda i també es va fer la tradicional benedicció dels panets en forma de pit. Més tard es va inaugurar l'exposició "Licoreres" que es troba a la sala polivalent de l'Antic Hospital.

Finalment, el diumenge 5 de febrer i al Casal Municipal es va dur a terme un vermut, el dinar de Santa Àgueda i ball a càrrec del duet Deluxe. Durant el ball el Col·lectiu de Dones va oferir un assortit de pastes i beure.

Convocatòria per a la creació d'una borsa d'auxiliars a la llar per la prestació del servei d'atenció domiciliària del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

El termini per a presentar la instància és el dia 15 de febrer de 2017 de 08 a 15h.

Bases
Instància

Més informació al Consell Comarcal: 977401851.

L’Ajuntament d’Ascó ha tancat el Procés Participatiu que va engegar el mes de novembre passat a partir del qual es va donar la veu al municipi davant la pròxima construcció d’un complex lúdic i esportiu. Durant el que ha durat la consulta els ciutadans han pogut donar la seva opinió i manifestar el que millorarien de l’estudi d’intencions que havia encarregat l’equip de govern.

Des que es va iniciar el procés participatiu fins ara l’equip de govern ha estat estudiant i analitzant totes les aportacions que es van rebre, ja sigui a través de la web de l’Ajuntament i de les sessions de treball que es van fer a l’Ajuntament.

Durant la sessió de retorn, reunió a la qual es va tornar a convocar als ciutadans, es va informar dels canvis que són viables incloure en el projecte definitiu.

Així les aportacions que s’han fet i que es tindran en compte són:

 • La transformació de la zona d’spa en una piscina climatitzada apta per fer-hi natació, cursos i altres activitats aquàtiques.
 • S’encarregarà un estudi de viabilitat i de la demanda potencial per tal que ajudi a dimensionar adequadament totes les instal·lacions que finalment aculli el complex.
 • Es mantindrà el mur de pedra que envolta el complex, a excepció del de baix, ja que aquest no faria possible l’ampliació de la vorera.
 • Es reubicarà el bar-cafeteria perquè aquest sigui accessible des de l’exterior i per a totes les instal·lacions del complex.
 • Es construirà només una pista de pàdel.
 • S’habilitarà un espai lúdic per a infants.
 • Es farà molta incidència en que sigui un complex eficient i sostenible energèticament.

A partir d’ara, l’Ajuntament d’Ascó encarregarà un estudi de viabilitat i de demanda potencial del complex, un nou estudi que tingui en compte les aportacions que hem esmentat i anirà informant dels avenços del projecte.

Per llegir el document complert de la sessió de retorn cliqueu a la foto de sota:

Mostra tot el mes

Gener 2017

Podeu veure la versió completa de l'informatiu clicant aquí...

 

 

ENTREGA XECS ESTUDIANTS UNIVERSITARIS

AJUNTAMENT D’ASCÓ GUANYA EL RECONEIXEMENT D’ADMINISTRACIÓ OBERTA

INAUGURACIÓ CIRCUIT DE CAVALLS I VALORACIÓ SANT ANTONI

ENTREVISTA PRÈVIA FESTA SANTA ÀGATA

ENTREVISTA PRÈVIA CARNAVAL

Breus

Sessió retorn procés participatiu complex exportiu

Teatre fragment obra Artur Bladé i desumvila

Curs soldadura ODL

Curs fitosanitaris cooperativa

Taller de robòtica al local dels joves

Concurs treballs de recerca del cere

Cursos consell comarcal de la Ribera d’Ebre

Àmbit Comarcal

SUBVENCIÓ DIPUTACIÓ CONTRA MOSCA I MOSQUIT

COMPROMÍS ACUAMED TREBALLS DESCONTAMINACIÓ FLIX

COMISSIÓ DE SEGUIMENT DESCONTAMINACIÓ FLIX

Després de la cloenda del Congrés de Govern Digital que es va dur a terme els dies 25 i 26 dfe gener, es va dur a terme l'acte de lliurament dels Reconeixements d'Administració Oberta, als ajuntaments i consells comarcals que han destacat enla implantació de l'administració digital dins els seus organismes.

L'Ajuntament d'Ascó ha estat distingit dintre dels Top Ten de la seva categoria (entre els 1.001 i 5.000 habitants). Aquests reconeixements s'atorguen en base els indicadors objectius que recull el Consorci AOC analitzant les webs dels ens locals i l'ús dels serveis del Consorci AOC i que es publiquen en l'informe d'e-Administració a Catalunya. Al web del Consorci es pot consultar la metodologia i els indicadors específics: 

https://web.aoc.cat/dades-obertes/informes-d-eadministracio-a-catalunya/

A continuació podreu veure algunes fotos de l'acte de lliurament.

 

 

 

El Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, amb l’objectiu de continuar treballant per la professionalització dels empresaris i treballadors a la Ribera d’Ebre, fa una aposta per facilitar eines als empresaris que permetin millorar les seves competències tècniques que els permeti créixer personal i empresarialment.

En aquest sentit un any més, mitjançant l’acord de col.laboració amb la Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya  (FCAC), tenim la possibilitat de realitzar a la comarca cursos gratuïts per treballadors en actiu de qualsevol tipus d’empresa, si hi ha un mínim de 12 participants amb compromís d’assistència del 75%.

En aquest sentit, us fem arribar l’oferta de cursos que ens proposen des de la FCAC, amb l’objectiu recollir el vostre interès i poder valorar si complim amb el mínim requerit en alguna de les temàtiques :

Anàlisis de balanços (50h)

Comptabilitat informatitzada (40h)

Comptabilitat avançada (60h)

Anàlisi i control de costos (25h)

Gestió de Tresoreria (40h)

Clica aquí per consultar les propostes de programa

 

T’interessa? No esperis més fes la preinscripció aquí!

Termini: 5 de febrer de 2017

L’equip de govern de l’Ajuntament d’Ascó ha lliurat aquest migdia el xec fi de carrera a deu joves del municipi per un import de 3.000 euros cada un. Aquest xec es dóna a tots els estudiants universitaris que han acabat la seva formació universitària.

Es tracta d’unes subvencions que es concedeixen des de l’any 2009 amb l’objectiu de reconèixer l’esforç que han fet els estudiants durant el temps que han durat els estudis i que se sumen als que es donen per cada crèdit aprovat durant tota la carrera.

El xec fi de carrera també té la finalitat d’ajudar-los a ells i a les seves famílies a cobrir la despesa que suposa ampliar els coneixements que han adquirit, ja sigui realitzant algun màster, postgrau o estades a altres universitats.

Però aquestes no són les úniques subvencions que atorga l’Ajuntament d’Ascó en concepte d’ajuts individuals per als estudis. També concedeix ajuts als alumnes d’educació infantil, primària, secundària, estudis de grau, de postgrau o equivalents, ensenyaments d’idiomes i als cursos d’accés als cicles formatius. Així mateix, es poden sol·licitar ajuts pel transport i per l’adquisició de llibres.

En total, durant el 2016, l’Ajuntament d’Ascó va atorgar una mica més de 137.000 euros de subvencions pels conceptes esmentats.

Nova subvenció

Enguany, l’Ajuntament d’Ascó, creant una ordenança de subvencions, n’ha afegit una de nova. Es tracta d’un ajut per tots aquells estudiants que a més d’acabar la carrera dintre del pla d’estudis establert ho faci amb un excel·lent o un cum laude. D’aquesta manera es vol premiar l’esforç i la dedicació que suposa treure les màximes puntuacions.

L’Associació Nuclear Ascó-Vandellós II va a procedir a seleccionar personal, extern a ANAV, per al següent lloc de treball:

OPERADORS/ES DE SALA DE CONTROL (REACTOR/TURBINA)


Les persones que vulguin participar al procés han de reunir els següents
Requisits:

 • Titulació mínima en Enginyeria Tècnica o Grau en Enginyeria Industrial, Naval, Química, Telecomunicacions o Mines, amb un bon expedient acadèmic.
 • Es valorarà positivament aportar experiència professional, d’entre 1 i 3 anys, preferentment en àrees tècniques.
 • Nivell mig d’anglès.
 • Coneixements d’informàtica.
 • Disponibilitat per a treballar en torns rotatius (Matí-Tarda-Nit).

Funcions:

 • Operar Reactor i/o Turbina.

 

Els interessats han de fer arribar el seu currículum abans del 15 de febrer a energia@psicotec.es.

Nova convocatòria formativa de la titulació oficial de la Generalitat ACTIC a la Ribera d'Ebre - mes de gener.

La titulació ACTIC correspon a la denominació d’acreditació oficial de competències en tecnologies de la informació i la comunicació que la Generalitat de Catalunya trau de forma oficial durant tot l’any.

Des del Telecentre del Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre, seu oficial d’aquesta titulació, s’han creat dos cursos de formació de preparació de la prova tan del nivell bàsic com mitjà perquè la gent de la comarca no hagi de desplaçar-se fora a fer-lo.

La formació del mes de gener s’iniciarà el dilluns dia 30 de gener i finalitzarà el dilluns 6 de març, tan pel nivell bàsic com pel nivell mitjà. El preu dels curs de preparació del nivell bàsic és de 64 € i del nivell mitjà de 68 €.

Més informació sobre horaris, tipologia de les classes, nivells, etc. contacteu presencialment a la seu al Carrer Sant Valentí, 31 de Móra d’Ebre, per correu electrònic telecentre@riberaebre.org o bé per telèfon 977 401 851 (marcar l’opció 2).

Mostra tot el mes

Desembre 2016

Com cada any la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra porta a terme el dispositiu Grèvol. Aquest dispositiu està pensat per posar en marxa les accions policials concretes dirigides a prevenir la delinqüència i a garantir la seguretat ciutadana en els eixos i superfícies comercials i empresarials així com en l'oci nocturn, la mobilitat (tant per les carreteres com per la xarxa de transports públics i privats), i els espais de pública concurrència en els quals es desenvolupin activitats amb motiu de les celebracions en dies assenyalats.

Amb aquesta campanya, la Policia de la Generalitat-Mossos d’Esquadra vol assolir els següents objectius:

 • Prevenir i/o reduir els fets delictius que es produeixin en els àmbits considerats estratègics atenent les condicions específiques que es donen en aquest període.
 • Garantir la seguretat en la mobilitat en la xarxa viària, en la xarxa del transport públic i en els grans eixos de connexió.
 • Garantir el normal desenvolupament de les activitats i esdeveniments específics d’aquest període.
 • Augmentar la percepció de seguretat en els diferents àmbits d’actuació.
 • Fomentar la implicació i la coordinació en matèria de seguretat amb les empreses, associacions i organismes involucrats en els objectius del programa.

La col·laboració i cooperació de tots ha de permetre que la campanya es desenvolupi amb tota normalitat i gaudiment de la ciutadania.

 Més informació i consells de seguretat:

Consells de Seguretat

Consells de Seguretat

Cartell preventiu

Cartell preventiu

 

FORMACIÓ

 

SOLDADURA AMB ELÈCTRODES REVESTITS I TIG
Certificat de Professionalitat de Nivell II
Duració: 720h
640h teòriques, 40h formació complementària i 40h pràctiques

 

El Servei Català d’Ocupació (SOC), a través de la Formació d’Oferta en Àrees Prioritàries (FOAP), ofereix dos cursos de formació en Soldadura amb Elèctrodes Revestits i TIG dirigits a persones aturades i que es duran a terme al centre de formació Josep Mur I d’Ascó.

Aquests cursos formatius tenen una durada de 720h, de les quals 40h seran pràctiques.

Per a realitzar la inscripció a aquests cursos és necessari:

 • Estar donat d’alta al SOC com a demandant d’ocupació.
 • Disposar del títol d’EGB i/o ESO. De no tenir-lo es realitzarà prova de nivell.

Cal fer entrega de la següent documentació:

 • CV actualitzat.
 • Document d'Alta i Renovació de la Demanda d'Ocupació (DARDO).
 • Certificat d’EGB i/o ESO.
 • DNI.

Inscripcions a l’Oficina de
Desenvolupament Local d’Ascó de 10h a 14h.

ÚLTIMES PLACES DISPONIBLES PER AL TORN DE TARDA: DE 16 A 22 HORES

El neetworking és l'art de construir i mantenir relacions personals a llarg termini que impliquin sempre un benefici conjunt per les dues parts. És, doncs, una eina realment potent per aconseguir els nostres objectius, tant personals com professionals. Per al vostre projecte emprenedor, és molt important, sobretot al principi, la visibilitat local. És dir, que elmercat proper, la massa críticaa del microentorn conegui el projecte i es rebi feedback, abans de passar a una segona fase.

És per això que us prooposem un espai de trobada on els emprenedors i els empresaris podreu establir sinèrgies i tindreu l'oportunitat de mostrar els vostres productes i/o serveis.

Adreçat a persones emprenedores, empresaris/àries i inversors/ores.

Ubicació i dates:

Restaurant Vermut ROFES

C/ Sant Vicenç, 21-23, 43201 Reus

Dies: 20 de desembre de 2016

Horari: 18:00-22:00 hores

 

Mostra tot el mes

Novembre 2016

El Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre realitza la Càpsula formativa “Emprèn amb el coworking”.

Aquesta formació, de 4h de durada, es desenvoluparà els dies 21 i 22 de desembre, de 15h a 17h al Telecentre de Móra d’Ebre.  

Per a inscriure'us:

Per a més informació, podeu trucar al tel. 977 40 18 51 (Consell Comarcal de la Ribera d’Ebre).

 

BRM Previform S.L. anuncia un nou curs.

Es tracta d'un Curs de Turisme amb Certificat de Professionalitat que s'impartirà al seu centre BRM de Móra d'Ebre (Comarques Catalanes 74).

Aquest curs va dirigit tant a persones ocupades com aturades.

 

Més informació i inscripcions:

 • Centre BRM de Móra d'Ebre, Av. Comarques Catalanes 74
 • Telèfons: 977 40 22 91 - 977 40 34 14
 • Correu: japeig@grupbrm.com

Cartell del curs

La Diputació de Tarragona ha convocat diversos processos selectius, mitjançant concurs oposició.

 • Concurs oposició d'una plaça de personal funcionari de tècnic/a mitjà/ana, adscrita a l'Àrea Gabinet de Presidència i Planificació - Projectes Europeus i Regió del Coneixement - Unitat de Projectes i Gestió Econòmica, torn lliure

 • Concurs oposició d'una plaça de personal funcionari de tècnic/a mitjà/ana, adscrit a l'Àrea de Servei Interns - Contractació, Aprovisionament i Expropiacions, torn lliure

Tots els detalls, a més de les bases, els trobareu a http://www.dipta.cat/funcionaris.

Us informem que en el marc del Programa Treball i Formació TRF 2016. LÍNIA A _ PANP i LÍNIA B_PRMI (Ordre TSF/296/2016, de 2 de novembre), el Consell Comarcal té previst presentar properament 3 ofertes de treball a l’OTG de Móra d’Ebre, un cop tinguem la resolució per part del SOC:

Línia A_PANP: Persones en situació d’atur no perceptores de prestacions o subsidi per desocupació i preferentment més grans de 45 anys.

Oferta 1: 5 peons/es forestals/jardineria: condicionament i neteja d’espais naturals (neteja d’espais degradats, desbrossat...)

S'ofereixen 5 contractes de 6 mesos a temps complet que aniran adreçats prioritàriament a les persones aturades d’entre 45 i 54 anys que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació. Si no hi ha persones més grans de 45 anys podran participar-hi persones menors d’aquesta edat que igualment hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació.

 Oferta 2: 1 peó/peona manteniment urbà, obra pública (pintura, obra, neteja...)

S'ofereix 1 contracte de 12 mesos a temps complet que anirà adreçat prioritàriament a les persones en situació d’atur més grans de 55 anys que hagin exhaurit la prestació i/o el subsidi per desocupació i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

Línia B_PRMI: Persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció (RMI).

Oferta 3: 5 peons/es manteniment urbà, obra pública (pintura, obra, neteja...)

S'ofereix 1 contracte de 12 mesos a temps complet prioritzant les persones en situació d’atur més grans de 55 anys beneficiàries de la renda mínima d’inserció i que no tenen la cotització suficient per a que se’ls reconegui la pensió de jubilació quan arribin als 65 anys.

S'ofereixen 4 contractes d'una durada de 6 mesos a temps complet que s’adreçaran a persones en situació d’atur beneficiàries de la renda mínima d’inserció menors de 55 anys.

A més, tindran caràcter preferent les persones beneficiàries de la renda mínima d’inserció que reuneixin alguna d’aquestes característiques:

 • Dones amb càrregues familiars.
 • Persones que estiguin en fase d’esgotar el termini màxim de percepció de la prestació de l’RMI.
Ajuts Leader 25/11/2016

El termini de presentació de sol·licituds finalitza el 16 de gener de 2017. 

Per a més informació del text de l’ordre amb les bases reguladores dels ajuts i la resolució de convocatòria: 

Contacte:

Oficina de la Ribera d’Ebre: Plaça Sant Roc, 2 - Móra d’Ebre Tel. 977 402 792 / 977 401 851

Oficina de la Terra Alta: Av. Catalunya, 31 – Gandesa Tel. 977 421 926

 

L'Ajuntament d'Ascó va fer dijous 24 de novembre una donació de 1.075 euros a l'Associació Jeroni de Moragas en concepte de la recaptació de la venda de les samarretes de la Festa Major d'Estiu d'enguany. Aquesta va ser una iniciativa de la Comissió de Festes i el mateix ajuntament que ja es va fer l'any passat. El preu de les samarretes era de 5 €.

 

L'Ajuntament de Xerta realitzarà un curs sobre Promoció Turística Local i Informació al Visitant. El curs consta de 690h, de les quals 120 són pràctiques a empresa i la resta, 570 hores, són teòriques.

Data d'inici: 19 de desembre de 2016
Data final: 21 de juliol de 2017

Horari: de Dilluns a Divendres de 09h a 14h


Aquest curs és un Certificat de Professionalitat de Nivell 3.


Destinataris: Aturats/des i inscrits/es com a demandants d'ocupació.

Requisits d'accés: Batxillerat / Cicle Formatiu Grau Superior / Proves d'Accés Cicle Superior / Porva Accés Universitat o Realitzar proves de competències

Informació i pre-inscripcions:
      Pili Pons // Marta Serrano
mpons@idflo.com // mserrano@idfo.com
IDFO TERRES DE L'EBRE. C/ Ciutadella 13. 1er.
Tel. 977510868

Es cerca conductor/a. Les seva funció serà la conducció de vehicles sense passatgers en trajectes d'aproximadament 20km. per a gestió de serveis d'ITV.

Lloc de treball: Riba-roja d'Ebre

Requisits:

 • Carnet de conduir d'un mínim de 5 anys d'antiguitat.
 • Disposar d'un mínim de 12 punts de carnet.
 • Residir a Riba-roja d'Ebre o voltants.
 • Aportar referències professionals demostrables relacionades amb el lloc a ocupar.
 • Disponibilitat d'incorporació immediata.
 • Vehicle propi

Tipus de contracte temporal i jornada parcial.

Salari: 9€ bruts/hora

Podeu presentar les vostres candidatures enviant el vostre currículum a rnoguera@alares.es, adreçant-vos a l'Oficina de Desenvolupament Local d'Ascó o a través de la Plataforma Online.

L'empresa NEMON INTELLIGENCE IN BUSINESS ubicada al Viver d'Empreses d'Ascó necessita incorporar al seu equip de treball un/a Administratiu/va Comptable i Assistent d'Operacions.

Dependrà de la CEO de la companyia i les seves responsabilitats seran:

 • Emissió i control de la Facturació cap als clients
 • Comptabilitat de les operacions i gestió dels impostos corresponents
 • Gestió dels contractes i renovacions amb els clients
 • Gestió de les despeses i control de pagaments a proveïdors
 • Conciliació Bancària i Gestió del cobrament
 • Control de la morositat i gestió de la tresoreria
 • Reporting a la direcció
 • Diverses tasques relacionades amb l'administració general.

Trobareu tots els detalls de l'oferta fent clic aquí.

 

Límit presentació candidatures: 27/11/2016

Podeu presentar les vostres candidatures enviant el vostre currículum a ivan.sole@nemon2ib.com, adreçant-vos a l'Oficina de Desenvolupament Local d'Ascó o a través de la Plataforma Online.

El procés participatiu que ha de definir el Complex Ascó, el futur centre lúdic i esportiu del poble, ha donat un pas més aquesta setmana amb l'organització de dues sessions de treball. La primera es va efectuar dimecres 16 de novembre amb les entitats del poble. Els assistents, distribuïts en grups, van donar la seva opinió vers el futur Complex. Així, van poder dir quins avantatges i desavantatges creuen que tindrà aquest projecte. També van poder proposar com el millorarien.

Aquest mateix procediment es va utilitzar dijous 17 de novembre. Aquest cop amb tots els participants del teixit econòmic del poble. Com ja hem mencionat, els assistents van dir els pros i els contres que veuen en l'avantprojecte que ha presentat l'equip de govern i, també, van tenir l'oportunitat de dir com el millorarien.

Totes les dades que es van obtenir durant les dues sessions de treball, així com les de la participació a través d'aquesta pàgina web, ara les estudiarà el gabinet CERES, especialitzat en aquests tipus d'actuacions, i quan tinguin el resultat en faran un informe on es reflectiran totes les opinions dels asconencs i asconenques que han participat en aquest procès.

Aquest estudi-avantprojecte presentat per l'equip de govern contempla, inicialment, un aparcament per a uns 70 vehicles, un hotel amb 30 habitacions, un auditori amb un aforament d'unes 160 localitats, un restaurant amb una cabuda per a 200 persones, 2 pistes de pàdel, un gimnàs, una sala multiusos i un spa.

L'Ajuntament d'Ascó ha convocat el XXIX Premi Literari Vila d'Ascó 2017 en la modalitat narrativa que està dotat en 3.600 euros

El tema és lliure i es poden presentar obres escrites en llengua catalana. Els treballs han de ser inèdits i no han d'haver estat guardonats en altres certàmens literaris, ni han d'estar compromesos en tràmits de publicació amb cap editorial o presentats en altres premis pendents d'adjudicació. 

El termini d'admissió dels treballs es tancarà el dia 10 de gener de 2017 i la publicació del llibre anirà a càrrec de 9 Grup Editorial (Cossetània Edicions/Angle Editorial).

 Clica aquí per veure les bases completes

La regidoria de Cultura de l'Ajuntament d'Ascó ha convocat el XII Premi de Poesia Joan Perucho "Vila d'Ascó" 2017 dotat amb un objecte artísitc d'Antoni Tàpies i 2.500 euros.

Es poden presentar a aquest premi obres de poesia escrites en llengua catalana. Els treballs han de ser inèdits i no han d'haver estat guardonats en altres certàmens literaris, ni han d'estar compromesos en tràmits de publicació amb cap editorial o presentats en altres premis pendents d'adjudicació. 

El tema i la forma són lliures i el termini d'admissió de les obres finalitzarà el 12 de gener de 2017.

Cliqueu aquí per veure les bases completes. 

 

segueix aquest link per veure l'edició d'Ascó Notícies del 6 de novembre

PLE EXTRAORDINARI

REUNIÓ PARTICIPATIVA PRESENTACIÓ COMPLEX LÚDIC ESPORTIU

VISITA CEMENTIRI TOTS SANTS

FESTA DE LA CASTANYADA A L’ESCOLA -únicament es pot veure en l'emissió per cable-

LABERINT DEL TERROR I GINTONIC -únicament es pot veure en l'emissió per cable-

COMENÇA #HASHTA, un nou programa a Vídeo Ascó TV

Breus: donació de sang

Breus: Lo Llaüt organitza un tast de cervesa

Breus: Jornada IRMU

Breus: XVIII Premi Artur Bladé i Desumvila

Breus: Cursos de Català a la Ribera d’Ebre

Breus: Premi Ribera Art 2016

3A CURSA DE LA CASTANYADA

PETANCA

L'Ajuntament d'Ascó ha engegat un Procés Participatiu per copsar l'opinió dels veïns i les veïnes d'Ascó respecte el futur Complex Ascó, el nou equipament lúdic i esportiu que ha de posar en valor tot el potencial del poble i de la resta d'equipaments. 

El punt de partida del Procés Participatiu va ser el dimecres 2 de novembre quan es va fer la primera sessió i on es va presentar un estudi-avantporjecte fet a partir d'una previsió de les mancances que té Ascó en aquest aspecte.

 

L'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, va ressaltar durant la seva intervenció que el Complex Ascó haurà de ser sostenible i autosuficient. També va assegurar que s'ha pensat en un equipament que doni més qualitat de vida als ciutadans i que ajudi a la dinamització econòmica d'Ascó.

Per la seva banda, el regidor d'Urbanisme, Salvador Florido, va posar èmfasi en què el nou complex lúdic i esportiu ha de posar en valor tots els equipaments que ja té Ascó. Sobre l'hotel, el regidor va justificar la seva necessitat donat que al municipi no hi ha cap plaça hotelera i quan es fa algun esdeveniment que porta visitants de fora, aquests han d'anar a altres llocs de la zona a pernoctar.

Aquest estudi-avantprojecte contempla un aparcament per a uns 70 vehicles, un hotel amb 30 habitacions, un auditori amb un aforament d'unes 160 localitats, un restaurant amb una cabuda per a 200 persones, 2 pistes de pàdel, un gimnàs, una sala multiusos i un spa.

 

Un cop es va acabar la presentació els assistents a l'acte ja van poder començar el procés participatiu indicant els pros i els contres del que se'ls havia presentat. A partir d'avui dia 3 i fins l'11 de novembre els ciutadans podran donar la seva opinió a través del formulari, que es pot completar a continuació, prement sobre la imatge de sota.

 

 

 

Durant aquets dies també es faran dues sessions de treball més, una amb les entitats i una altra amb el sector econòmic del poble.

 

Dimecres 2 de novembre a les 19:00 hores a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó es presentarà públicament l'avantprojecte del Complex Ascó, el complex lúdic i esportiu que s'ha de construir al municipi. Aquesta trobada amb els ciutadans es realitzarà per donar-lo a conèixer a la ciutadania abans que es tanqui el projecte definititu. És per això que l'equip de govern demana la màxima assistència de representants d'entitats i població en general, donada la importància d'aquest futur equipament municipal.

És per aquest motiu que s'ha decidit dur a terme un procès participatiu a través del qual els que es pretén és copsar l'opinió dels veïns i de les veïnes sobre el projecte que s'ha encarregat i també recollir les propostes sobre els possibles usos que pugui tenir el Complex Ascó i, d'aquesta manera, que es determini entre tots la seva utilitat.

Els objectius del procés participatiu serien:

 • Determinar quina és la valoració que es fa de la inversió
 • Recollilr propostes d'usos dels diferents equipaments que formarien part del complex
 • Implicar la ciutadania enla definició del projecte final.

El procés participatiu començarà el dijous 2 de novembre amb una primera sessió informativa on des donarà a conèixer l'avantprojecte. Més endavant es realitzaran sessions de debat amb les entitats i el sector econòmic del poble. Un cop recollides les opinions es farà una tercera sessió en què es donarà a conèixer el projecte definitiu.

 

               

 

Des del Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre s'ofereix per a aquest curs escolar, 2016-2017, diversos cursos de llengua catalana per a adults, que es duran a terme en modalitats presencial i a distància.

Els cursos començaran la segona setmana de novembre.

 

CURS DE CATALÀ DE GRAU SUPERIOR (antic NIVELL D) (C2 segons el MECRL*)

 • Nivell: grau superior (antic nivell D) (obtenció del certificat de C2 segons el MECRL*)
 • Modalitat: presencial
 • Durada: 90 hores
 • Avaluació: assistència i treball fet durant el curs (20 punts) i prova final (80 punts)
 • Requisits per poder matricular-se al curs: tenir coneixements de llengua catalana de nivell C (acreditats amb un certificat oficial o una prova de nivell)
 • Horari de les classes previst: el dilluns i el dimecres, de les 19 h a les 21 h
 • Calendari previst: del 21 de novembre al 31 de maig
 • Població: Móra d'Ebre (Escola d’Adults, carrer de Sant Valentí, 31)
 • Material del curs: Nivell superior C2 (Edicions Castellnou) (llibre de text de l'alumnat, de color blau) i material que s'obtindrà per mitjà de correu electrònic i de fotocòpies donades a classe

 

CURS DE CATALÀ DE GRAU DE SUFICIÈNCIA (antic NIVELL C) (C1 segons el MECRL*)

 • Nivells: parts 1, 2 i 3 (antic nivell C) (obtenció del certificat de C1 segons el MECRL*)
 • Modalitat: presencial
 • Durada: 45 hores cada nivell
 • Avaluació: assistència i treball fet durant el curs (20 punts) i prova final (80 punts)
 • Requisits per poder matricular-se al curs: tenir coneixements de llengua catalana de nivell anterior (acreditats amb un certificat oficial o una prova de nivell)
 • Horari de les classes previst: el dimarts i el dijous, de les 18.30/19 h a les 21 h
 • Calendari previst: de novembre a gener (part 1), de febrer a abril (part 2) i d'abril a juny (part 3)
 • Població: Móra d'Ebre (Escola d’Adults, carrer de Sant Valentí, 31)
 • Material del curs: Català suficiència (Editorial Teide) (llibre de text de l'alumnat, de color groc) i material que s'obtindrà per mitjà de correu electrònic i de fotocòpies donades a classe

                                                                                                                                                      

[*MECRL = Marc Europeu Comú de Referència per a les Llengües]

 

 

Informació i Inscripcions
Servei Comarcal de Català de la Ribera d'Ebre
Consell Comarcal del a Ribera d'Ebre
Pl. de Sant Roc, 2, 1r, 43740 Móra d'Ebre
977 40 18 51 (extensió 4) /maymat@cpnl.cat

Mostra tot el mes

Octubre 2016

El Comitè d'Informació de la central nuclear Ascó I i II va celebrar dijous 27 d'octubre la 18a reunió que es va dur a terme a la sala d'actes de l'Ajuntament d'Ascó. A la reunió hi van assistir una trentena de persones entre les quals hi havia representants del ministeri d'Indústria, de Protecció Civil, del Consell de Seguretat Nuclear, alcaldes de la zona i representants d'entitats locals.

El director de la central, Manel Campoy, va fer un resum del més significatiu que ha succeït des de la darrera reunió. Per la seva banda, la cap de Projecte de la CN Ascó del Consell de Seguretat Nuclear, Carmen Muñoz, va fer una valoració del funcionament de la central en l'últim any.

El director de la central durant la seva intervenció va presentar l'actualització dels sistemes de seguretat que es van acordar després de l'accident de Fukushima, entre els quals va destacar el CAGE, el Centre Alternatiu de Gestió d'Emergències. Aquest centre s'ha incorporat com una mesura de seguretat més en cas d'una emergència.

El responsable de la central també va informar de la contractació de personal addicional a la central durant les aturades programades de la instal·lació nuclear i que, segons va dir, arriba a 1.000 persones més per cada recàrrega, de les quals el 50% són treballadors de la zona.

Sobre aquest punt, l'alcalde d'Ascó, Josep Maria Buixeda, va manifestar que aquest 50% de treballadors de la zona és insuficient i que hauria de ser més elevat. L'Alcalde, així mateix, es va mostrar reivindicatiu pel que fa als residus nuclears que estan ubicats al territori, dels quals va dir que són una opció per aconseguir recursos i diversificar l'economia de la zona.

En l'actualitat Ascó rep uns 600.000 euros a través dels Fons Enresa pels residus emmagatzemats a les piscines de les dues centrals. 

L'asconenca Olga Rodríguez Borrell va ser proclamada diumenge 23 d'octubre Pubilla de les comarques tarragonines i quarta Dama d'honor de la Pubilla de Catalunya. L'acte d'elecció de la Pubilla i l'Hereu de Catalunya enguany es va efecturar a la localitat de Puig-Reig, a la comarca del Berguedà

La Federació de Cooperatives Agràries de Catalunya organitza, amb el suport del Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, un Curs de Gestió Comercial amb una duració de 20h dirigit a treballadors/es i empresaris/es.

Aquest curs, gratuït i amb places limitades, es realitzarà els dies 7, 14, 21 i 28 de Novembre i el 5 de Desembre en horari de 15h a 19h al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre.

Inscripcions fins el 20 d'Octubre.

Programa del Curs.

Instruccions d'inscripció.

Cartell

Ahir es van presentar les conclusions de les II Jornades Empresa i Territori que es van dur a terme el passat 12 de maig al Centre de Formació Josep Mur II d'Ascó i que van organitzar la CEPTA, la URV, la Diputació de Tarragona i el Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre amb la col·laboració de l'Ajuntament d'Ascó, entre altres institucions i orgnismes. L'acte de presentació es va efectuar al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre, a Móra d'Ebre.

Els empresaris de la Ribera d'Ebre, segons aquestes conclusions, posen de relleu la necessitat d'articular estratègies que serveixin per configurar un teixit empresarial propi, potent i impulsat des del territori. Durant la presentació també es va esmentar que una de les assignatures pendents de la comarca és la de connectar amb una imatge de marca i posicoinar-ne els punts forts.

Les actuacions que van proposar els empresaris riberencs són:

 1. Gestionar la mobilitat: construir la carretera Riba-roja d’Ebre-La Granja d’Escarp, amb connexió Ribera Ebre-AP-2 a Fraga, millora de la línia i el servei ferroviaris, mantenir la condició de corredor ferroviari, consolidar l’oferta de transport públic per carretera, afavorir mecanismes d’accés públic a la central nuclear. 
 2. Modernitzar les xarxes de serveis: millorar la cobertura de telefonia mòbil, cobertura TIC, banda ampla i superar les mancances en subministrament hídric i elèctric, amb un control per a empreses i particulars.
 3. Impulsar lactivitat agrària i agroalimentària: difondre les possibilitats del sector com una opció professional entre el collectiu jove, difondre l’oferta de finques inactives, modernitzar les infraestructures agràries, afavorir dinàmiques de coordinació i integració, promoure els productes de qualitat (fruita dolça) com un motor sectorial per consolidar-los a mercats exteriors, modernitzar els conreus de secà, consolidar l’aposta per l’enologia, afavorir iniciatives en àmbits emergents com l’alimentació funcional i aglutinar l’oferta en la denominació transversal Ribera d’Ebre.
 4. Modernitzar el teixit empresarial: gestionar un preu adient per l’energia, impulsar fòrums sectorials, afavorir la sinergia entre empreses de la comarca, el vincle R+D+I / Empreses, l’energia verda, el teletreball, el big data i el branding. Desenvolupar tecnologia i indústria mediambiental i turística lligades a la qualitat del riu.
 5. Captar inversions empresarials: Impulsar polítiques de captació d’empreses, finalitzar la descontaminació del complex química de Flix, impulsar una política de sòl empresarial estratègic d’altes prestacions, millorar la gestió de zones industrials, promocionar conjuntament els espais empresarials.
 6. Impulsar la formació i el personal qualificat: activar ofertes de formació a moda de les empreses, adequar l’oferta dels centres a les necessitats empresarials, impulsar pràctiques en empreses, formació dual, la figura de l’aprenent, aprenentatge d’idiomes, la difusió de l’oferta formativa i la professionalització del sector comercial.
 7. Consolidar les polítiques demprenedoria: afavorir l’esperit emprenedor, captar proveïdors financers, difondre bones pràctiques d’autoocupació, posar en contacte centres d’empresa amb coworkings, captar emprenedors interessats en la vida rural.
 8. Impulsar el potencial turístic: sensibilitzar a la mateixa comarca del seu potencial, consolidar projectes que aglutinin l’oferta de la comarca, impuls de la navegació, creació de producte amb visió supralocal, millorar presència exterior, coordinar visites guiades, racionalitzar la navegació. 
 9. Adaptar infraestructures de gestió per a la projecció exterior: treballar com a lobby per a promocionar la comarca, impulsar estratègies que integrin projectes actuals i futurs, afavorir projectes amb potencial mobilitzador, optimitzar els suports a la central nuclear, promocionar el sòl empresarial, integrar tots els municipis a la Reserva de la Biosfera, difondre els projectes propis i bones pràctiques.

 

Al Centre d'Empreses "La Ribera" de Flix es realitzarà un Curs de Seguretat Alimentària amb una duració de 10h.

Tota la informació la trobareu al cartell que acompanya aquesta notícia.

manipulacioalimentsflix

L'empresa TECNATOM cerca cobrir una vacant estable de Tècnic/a en Mecànica o Manteniment Industrial.

Les seves funcions seran:

 • Realitzar proves d'operatibilitat de sistemes de ventilació i filtrat d'aire, utilitzant diferents tècniques i instrumentació de mesura específica.

Requisits indispensables i desitjats:

 • CFGM o CFGS en especialitats relacionades amb Producció per mecanitzat i Manteniment d'equips industrials.
 • Disponibilitat per a residir a la zona de la Ribera d'Ebre
 • Disponibilitat per a desplaçaments
 • Bon nivell en l'ús de les eines ofimàtiques
 • Experiència prèvia en treballs de manteniment de plantes industrials
 • Coneixements sobre instrumentació de mesura
 • Coneixements d'anglès.

S'ofereix:

 • Incorporació a vacant estable a la seva filial Ibercal, realitzant les funcions descrites a la Central Nuclear d'Ascó.
 • Pla de formació a càrrec de l'empresa.

Trobareu tots els detalls de l'oferta fent clic aquí.

 

Podeu presentar les vostres candidatures enviant el vostre currículum al Departament de Gestió de Recursos Humans de Tecnatom, a ggil@tecnatom.es.

Els pilots participants del Rally Catalunya-Costa Daurada han fet una aturada aquest matí a Ascó per reagrupar-se i fer el canvi de pneumàtics al polígon asconenc. Els cotxes han arribat de la Terra Alta cap a les 12:00 i han començat a sortir en destinació Casseres a partir de les 13:15.

Sota podreu veure les imatges de la jornada.

 

 

El col·lectiu de Dones d'Ascó va tornar a organitzar la Trobada de Puntaires d'Ascó aquest diumenge 9 d'octubre. Una trobada que enguany arribava a la XVII edició. Més de 250 dones van mostrar com es fan les puntes de coixí al Casal Municipal. Durant tot el matí les puntaires van treballar les seves obres artesanals, mentre que fora els assistents van poder veure i comprar tota mena d'utensilis i productes relacionats amb esl boixets i les puntes de coixí.

Les puntaries van arribar de diversos punts de Catalunya i de l'Aragó. 

 

 

L'Escola Sant Miquel va acollir el passat dissabte 8 d'octubre la VIII Jornada d'Estudis Locals i Territorials Carmel Biarnés que enguany va tractar el tema "El pessebrisme, cultura popular a redós de les llars".

La jornada va començar amb la inauguració de l'exposició "Pessebres: figures, diorames, materials i elements per a la seva construcció" realitzada per Ignasi Biarnés Biarnés, qui també va ser l'encarregat de presentar-la. Seguidament, es va dur a terme la inauguració que va anar a càrrec de la regidora de Cultura, Montserat Lerma, el president del Centre d'Estudis de la Ribera d'Ebre, Joan Josep Duran,  i del  president de l'Associació Cultural Lo Llaüt d'Ascó, Biel Pubill.

Posteriorment el pessebrista asconentc, Ignasi Biarnés Biarnés va presentar la ponència "Records i vivències del pessebre a Ascó". Va seguir aquesta intervenció la del president de l'Associació Pessebrista de Tarragona, Josep M. Borrut amb la ponència "Pessebres: figuraires i escultors". La tercera ponència va anar a càrrec de l'estudiós del món pessebrista i membre del col·lectiu el Bou i la Mula, Albert Dresaire i que va tractar el tema "El pessebre: la història cap per avall".

L'acte es va cloure amb un concert de la Banda de Música de l'Escola Municipal de Música d'Ascó.

 

 

L'empresa NEMON INTELLIGENCE IN BUSINESS ubicada al Viver d'Empreses d'Ascó necessita incorporar al seu equip de treball un Full-Stack Developer.

S’incorporarà a l’equip de desenvolupadors de NEMON i les seves responsabilitats seran:

 • Desenvolupament en equip de les aplicacions soft que NEMON comercialitza.
 • Anàlisis de requeriments de les funcionalitats encomanades.
 • Testing dels desenvolupaments.
 • Participació activa en la construcció dels productes desenvolupats.

Trobareu tots els detalls de l'oferta fent clic aquí.

 

Límit presentació candidatures: 16/10/2016

Podeu presentar les vostres candidatures enviant el vostre currículum a ivan.sole@nemon2ib.com, adreçant-vos a l'Oficina de Desenvolupament Local d'Ascó o a través de la Plataforma Online.

Ascó celebra la Festa de la Gent Gran

La regidoria de Benestar i Família va organitzar un any més la Festa de la Gent Gran d'Ascó el diumenge 2 d'octubre. 

La jornada va començar amb una cercavila musical, va seguir amb una missa de commemoració de la canonització de Sant Pere Màrtir Sans i Jordà en el transcurs de la qual va cantar l'Orfeó d'Ascó. A continuació es va celebrar el dinar en homenatge a la gent gran al Casal Municipal. La jornada va acabar amb una sessió de ball per a tota la població amb el grup Orgue de Gats.

Al dinar hi van participar un total de 309 persone, entre avis, persones que els acompanyaven i autoritats. També es vanportar 40 dinars a domicili per a persones que no van poder estar personalment al dinar.

 

 

Mostra tot el mes

Setembre 2016

Aquest 30 de setembre es commemora el Dia Internacional del Trastorn Específic del Llenguatge (TEL), una problemàtica que afecta molts nens i adolescents, sovint molt desconeguda per a la ciutadania.

Per a més informació clica aquí.

Es cerca Oficial de 1ª Elèctric amb coneixements de conexionat a centrals nuclears i interpretació d'esquemes elèctrics.

Podeu presentar-vos a l'oferta de feina des de la nostra Plataforma o adreçant-vos a l'ODL Ascó.

Per a més detalls i inscripcions cliqueu aquí.

Data límit: 4 d'Octubre.

Ascó Notícies 25-09-2016

 

El servei de vigilància municipal posarà avisos als vehicles

Activitats a Ascó en motiu de la setmana de la mobilitat

Festa de la Gent Gran (Prèvia)

La Residència Natzaret organitza una sortida a Mas de Prades per a tots els residents

VII Festa de la Jota a la Ribera d'Ebre

Memorial Marina Montané

El Club Nàutic organitza una piraguada popular

 

Un total de 110 persones van participar en la caminada-pedalada que va organitzar l'Ajuntament d'Ascó el diumenge 18 de setembre per commemorar la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura. D'aquestes, una vuitantena van caminar i la resta va anar en bicicleta. De tots els participants, 22 van ser nens i nenes.

El recorregut va començar a la Rambla d'Ascó i va acabar a l'embarcador de Vinebre. Les persones que van preferir la caminada van fer un total de 9 kilòmetres (anada i tornada). En canvi, els que van triar l'opció de la pedalada van fer un tomb més llarg.

 


 

Ascó Notícies 18-09-2016

 

INICI CURS ESCOLA SANT MIQUEL

INICI CURS LLAR D’INFANTS VAILETS

INICI CURS INS FLIX

CSN COMPONENTS DEFECTUOSOS A LA CN Ascó

ACTES 11-S

PLA DE POLÍTICA DE DONES

PLE ORDINARI

LO ROGET A LA BARCA DE L’ANDREU

COLLA DIABLES D’ASCÓ A MONTBLANC

Breus:ASSEMBLEA DEL COL·LECTIU DE DONES

Breus: CURS DE CATALÀ

Breus: CONCURS FOTOGRÀFIC INSTAGRAM SETMANA DE LA MOBILITAT

NOU DIRECTOR DE LA MADE I PRESENTACIÓ JORNADA DE LA MADE

BUTLLETÍ DE LA CONJUNTURA ECONÒMICA A LES TERRES DE L’EBRE

INICI CURS ESCOLAR A LES TERRES DE L’EBRE

RALLY RACC COSTA DAURADA

JUDITH SANS BERA BERA CHAMPIONS

Últimes places per a l'acció formativa d'Auxiliar de Vivers i Jardins.

Aquesta es durà a terme del 26 de Setembre al 17 d'Octubre a Móra d'Ebre.

Data límit per inscriure's: Divendres 9 de Setembre

Més informació i inscripcions al Consell Comarcal de la Ribera d'Ebre (977 40 18 51).

Es cerca Ajudant Elèctric per treballs d'estesa de cables a la Central Nuclear d'Ascó.

Podeu presentar-vos a l'oferta de feina des de la nostra Plataforma o adreçant-vos a l'ODL Ascó.

Per a més detalls i inscripcions cliqueu aquí.

Mostra tot el mes